Raadsheer 2 — De oude toren 1

 

 

De oude Toren 1 staat boven ons in de poule en deed het vorig jaar ook niet slecht. Een echte uitdaging dus voor ons schip op ramkoers. De indeling die ik voor het hele jaar heb gemaakt daar moest wat aan gesleuteld worden. Zeker met Luuk op bord 8 die zoals Hans terecht zei, op dit moment de mussen van het dak schaakt 🙂  Plan van aanpak : Luuk op bord 1 en Hans naar bord 5, ik als invaller van Rene op bord 7. Doelstelling 4 punten pakken op de onderste borden en minimaal een halfje op 1 van de eerste 4 borden. Dit zou moeten resulteren in 4.5 – 3.5.

 

De bord 2 speler kwam op donderdag naar Zundert om Jan vd Berg te bestrijden. De 1800 + speler gaf in zijn internet geschiedenis niet veel prijs dus voorbereiden ging niet echt lekker. Jan speelde een degelijke partij maar moest op het eind zijn meerdere erkennen. Tot zover ging alles dus precies volgens plan……. 0 – 1

 

Op een nieuwe locatie werd er in Tilburg gespeeld. De Horeca belangen van de originele speelruimte hadden de prioriteit deze Zaterdag. Jan Vriends was gelukkig aardig genezen van zijn verkoudheid en reed ons er kuchend naar toe. Hans Bogaert stond buiten ongeduldig op de parkeerplaats en ik zag aan zijn verbeten gezicht dat dat niet mis kon gaan. Maikel kwam relaxed met eigen vervoer aantuffen en zei me met geruststellende woorden dat hij wel zou winnen. Zijn Lamb of God shirt en zijn koele huppel naar binnen deed mij een 2e punt noteren op mijn denkbeeldige uitslagenformulier.

 

Met  0 – 1 gingen we van start en Adrie Domen gooide als eerste roet in het eten. (is dat een uitdrukking?) Zijn tegenstander die al vrij vroeg met zijn Dame in de aanval ging speelde scherp. In de wandelgangen verzekerde Adrie mij dat als zijn tegenstander zijn dubbelpion zou oplossen, hij het wel zou uitschuiven. Nou dat deed hij gelukkig zag ik , echter het uitschuiven deed zijn tegenstander ook…. Mijn zoektocht naar een werkkamp doe ik morgen.  0 – 2

 

Met mijn handen in mijn afwezige haar moest ik de plannen bijstellen. Hier had ik niet op gerekend. Dan moest er maar een vol punt van een hoger bord komen. Toen ik op wou staan om naar Maikels “erkanvanallesgebeuren” stelling te kijken, stond hij op en kwam hij naar mij. Ik heb gewonnen zei hij doodleuk! Nou dat punt kennen we goed gebruiken Maikel!  Ja dat weet ik, grijns.  1 – 2

 

Hans zette zijn tegenstander behoorlijk onder druk. In een spel met enkel torens en pionnen strafte hij een onnauwkeurige zet af en, met een volle toren voor bood hij zijn tegenstander een drankje aan.  2 – 2

 

Jan Vriends zat met zijn lichte griep tegen een 1700 + speler te worstelen. Het stuk dat zijn tegenstander offerde ging welkom in de kist. Het offer bleek door een verkeerde calculatie een cadeautje. 3 – 2

 

Ikzelf won door een openingsfout een pion en behield tevens het initiatief. In de versnelde afwikkeling naar het eindspel bood mijn tegenstander remise aan. Ik zei hem dat ik dat van de teamleider niet mocht accepteren. Mijn vrijpion op de a lijn die zich naar een Dame wou laten ombouwen was niet meer te stoppen.  4 – 2

 

Luuk speelde op bord 1 een zinderende partij.  De zwarte koning van zijn tegenstander stond op f8 met daarnaast een paard en een toren die er niet uit konden. De stelling was verder best complex en Luuk had ook wat ontwikkelingsproblemen. Zijn tegenstander ontsnapte  met paard en Dame uit de bankschroef en dit werd voor Luuk funest. Mooie pot tegen 1800 + maar geen punt. 4 – 3

 

Het begint wat saai te worden maar Inge moest het in een lichte tijdsnood in de eerste fase weer gaan doen. Met 1 minuut op de 40ste zet kreeg ze weer lucht om de stelling die minstens remise was rustig uit te schuiven. Dit deed ze dan ook weer, dikke boks en het winnend half punt.  4.5 – 3.5

 

Zo de tweede zege op een rij. Over 3 weken tegen Waalwijk 2. Dit is de koploper en op papier de sterkste. We spelen thuis en Adrie gaat winnen dus dat komt helemaal goed! We houden de ramkoers aan.

 

Willem

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Raadsheer 2 — De oude toren 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *