Bekerstrijd losgebarsten

Eigenlijk is het bekertoernooi vorige week al gestart met de loting die in de nazit na de externe wedstrijden is gehouden. Jos had de briefjes gemaakt, Willem stelde zijn muts beschikbaar en Inge mocht de briefjes uit de (ongewassen) muts grabbelen.

 Rene Verheijen kwam als grote winnaar van de loting naar voren. Zijn tegenstander was bye en hij mag zonder te spelen naar de volgende ronde. De overige 18 deelnemers moesten de degens kruisen.

 Een aantal partijen verliepen redelijk volgens verwachting.

Mitchell Matthijssen had er een reisje vanuit Tilburg voor over om Ron Been uit het toernooi te stoten. Zijn reistijd was langer dan de schaaktijd. Luuk van Dongen bewees nog maar eens zijn grote talent tegen Herman Krijnen.  Arno van den Hoogen was niet opgewassen tegen Jorrit Havermans, die niet voor niets twee groepen hoger speelt. Leo Rietveld plaatste zich gemakkelijk door een late afmelding van Rick Mertens.

20171130_204113
Zelfs 2 bier kan Ron niet redden tegen Mitchell

 Jan Vriends begon met degelijk spel tegen Jos van Ginneken, hij offerde een toren voor een mataanval. Jos vond echter een ontsnapping die Jan gemist had, waardoor hij met een torentje meer de partij relaxed uit kon spelen.

 Toch waren er enkele verrassende uitslagen. Adrie van Opdorp is in grote vorm dit seizoen en dat liet hij in eerste instantie ook weer zien tegen Willem de Kort. Adrie liet echter enkele winstvoortzettingen schieten en blunderde in een complexe stelling een volle toren weg. Willem wist daar wel een mooie bestemming voor.

 De echte bekertijgers van de avond waren John van Dijk en Johan Goorden. Nadat de eerste partij in remise was geëindigd, moest snelschaak de beslissing brengen. Na een foute zet van Johan had John de partij kunnen claimen, maar sportief als John is speelde hij gewoon door. Johan nam het kadootje graag in ontvangst en wist de partij naar zich toe te trekken. Jammer John, we hebben dit jaar  geen sportiviteitsprijs

 De bekerstrijd is een knock out toernooi, dus verlies betekent uitschakeling. Normaal dan tenminste, maar wat is er bij de Raadsheer normaal. Het aantal deelnemers moest in deze ronde teruggebracht worden van 19 naar 16 deelnemers. Veel Lucky losers dus.

 Bekerhouder Niek Oostvogels speelt later tegen Daniel Rosiac. Hierna zal de loting van de Lucky losers plaatsvinden en gelijk daarna de loting voor de indeling van de volgende ronde die in maart gespeeld wordt.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *