Thijs Hereijgers jeugdschaakkampioen 2018

Zondag 3 juni werd de Jeugdcompetitie bij schaakvereniging De Raadsheer te Zundert afgesloten, met leuke spellen onder een stralende hemel, en de onvermijdelijke diploma-en bekeruitreiking: voor vele kinderen dé beloning van alweer een jaar schaakstudie. Bovendien waren inmiddels de eindstanden van de twee jeugdcompetities vastgelegd.
Maar liefst een twintigtal jeugdleden van de alom bekende schaakvereniging De Raadsheer hadden zondagochtend om 10u verzameld bij ’t Wapen – nieuwe vaste stek voor de vereniging – waar gezellige spellen opgesteld stonden om een uurtje of twee uit de bol te gaan, een prettige afsluiter van het drukke jeugdschaakseizoen.
Na uitreiking van heel wat diploma’s na geslaagde examens via De Stappenmethode en voor het eerst ook via de Chessity online lesmethode, was het tijd voor de uitreiking van de schaakbekers.

In Groep 2 werd het tot het bittere einde een spannende strijd tussen Thijs de Kort en Brent van Loon voor het goud. Met een half puntje verschil ging dit naar Brent. Boaz Bronkhorst werd op enige afstand knap derde van 16 deelnemers.


In Groep 1 van de jeugdcompetitie werd het een eveneens een zenuwslopend competitie einde. Van de elf deelnemers streden Jan de Kort, Tygo Elst en Thijs Hereijgers uiteindelijk voor de plek op het hoogste schavotje.
Jan behaalde knap de bronzen plak, Tygo zilver met 9 uit 14, maar uiteindelijke, verdiende winnaar van Groep 1 werd Thijs, met 10 uit 14. Hij mocht zich kronen tot Jeugdschaakkampioen 2018, en de wisselbeker voor een jaartje thuis een plek geven.

Hopelijk gaan wij ook volgend seizoen weer een spannende strijd tegemoet!
Kinderen met interesse in schaken, met of zonder voorkennis, zijn altijd welkom vanaf de eerste zondag na de kindercorso te Zundert, in de gezelligste schaakclub van Noord-Brabant en omstreken.

 
Foto’s
Bekijk hier de overige foto’s van 3 juni.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *