Een terugblik op het seizoen van Raadsheer B (en Raadsheer B versus RSG C)

Een terugblik op het seizoen van Raadsheer B (en Raadsheer B versus RSG C)

 

Gisteravond stond de laatste wedstrijd van de avondcompetitie op het spel. Naast het ego van de teamcaptain en wat elo’s stond er eigenlijk niks meer op het spel. Zouden we winnen dan werden we vierde, bij een remise werden we vijfde, en bij een nederlaag werden we zevende in de ranking. Het team werd zoals gebruikelijk op scherp gezet met de Zundertse huisspecialiteit: de Leffe blond.

De eerste die klaar was, was Pascal. Pascal had, net als een aantal wedstijden terug, niet begrepen dat als een team een uitwedstrijd speelt je ze rustig even moeten binnen laten komen, laten acclimatiseren en ze even de tijd moet geven. Ik meen me te herinneren dat Pascal en zijn tegenstander 20 a 30 minuten na aanvang al aan de bar zaten te proosten op de pletpartij van Pascal. Pascal had 13 zetten nodig om zijn tegenstander gedesillusioneerd terug naar huis te sturen. Hulde! 1-0.

De tweede was onze vogelliefhebber, René. Het blijft mij een raadsel waarom hij nooit met f4 opent, de Bird opening. René kreeg een Siciliaan tegen en ik dacht dat hij voor een winggambit zou gaan, om toch dicht bij zijn identiteit te blijven. Hij verloochende zijn vogel identiteit vervolgens helemaal door niet via vleugels aan te gaan vallen, maar dwars door het centrum. In ieder geval, ik zag op een gegeven moment een stukoffer en was blij dat ik zijn tegenstander niet was, want het zag er weer verschrikkelijk uit. Helaas sloeg zijn aanval niet door en smeekte zijn tegenstander om remise, die René hem dan ook gunde. 1.5-0.5.

Over mijn eigen partij kan ik heel veel schrijven, maar dat ga ik jullie niet aandoen. Ik kwam in een klote stelling terecht, ik verloor een pion en kreeg een zware dobber. Toen ik mijn partij in Fritz invoerde zag ik de plusstand van mijn tegenstander met de zet, minstens met .5, toenemen. Tegen zet 47 zag ik een potentiele remise kans. Ik stond op dat moment volgens Fritz -14. Ik speelde de zet en Fritz gaf prompt mat in 14 tegen… Jacques was coulant en speelde een zet die de partij weer in evenwicht bracht 0.0 en bood remise aan. Ik was hem dankbaar voor de remise, heb mijn excuses maar aangeboden, en we hebben er maar even op geproost. 2.0 – 1.0.

Dan op bord 3 streed Mark nog zijn gevecht. Mark had een taaie wedstrijd, die voor mijn gevoel niet uit de remise marge kwam. Ik bood hem dan ook aan om remise aan te bieden, die voor mijn gevoel in iedere andere stand aangenomen zou worden, maar nu helaas niet. Mark moest zijn wedstrijd uitvechten en ik geef het je te doen. Mark verloor helaas uiteindelijk nog, waardoor de eindstand uiteindelijk 2.0-2.0 werd en we de punten delen. We zijn daardoor op een vijfde plek geëindigd, waarvan hulde.

Op het einde hoort dan natuurlijk ook een terugblik op het seizoen. Allereerst wil ik de invallers (Jos, Thijs, Lars, en Daan) bedanken voor hun tijd, sommige zetten en punten. Zonder jullie waren we nu 7de geworden. Ten tweede het team. Op bord vier zat onze topscoorder Pascal met 3.5 bordpunt uit 6 partijen. Knap gedaan en ik denk dat jij de minste zetten nodig heb gehad om de meeste punten binnen te hengelen! Op bord drie zat onze Vlaamse troef Marc. 2.5 bordpunt uit 7 is netjes, helemaal als je daarbij meeneemt dat je 2 remises hebt gespeeld tegen 1700 spelers. Ik ben benieuwd wat volgend seizoen je gaat brengen! En nog bedankt dat je waarnemend captain was tijdens de eerste ronde. Op bord twee, René. 2 uit 5 is een redelijke score, maar voor mijn gevoel had het hier ook 5 uit 5 kunnen zijn. Ik heb vaak naast je gezeten dat je weer in de denktank ging voor een bepaald offer en ik al medelijden kreeg met je tegenstander. Een paar keer werkte het goed uit, maar je hebt in ieder geval wel leuke partijen gespeeld, denk ik. Als laatste wil ik zeggen dat het een genot was dat jullie in mijn team zaten. Jullie konden altijd en als dit niet het geval was, werd het op tijd aangegeven zodat we op zoek konden naar iemand die de onmogelijke dan wel oneerbiedige taak had om jullie te vervangen. Hulde, proost en tot volgend jaar!

De captain.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Een terugblik op het seizoen van Raadsheer B (en Raadsheer B versus RSG C)

  1. Super stukje Mitchel. Het was een leuk team, gezellig en strijdvaardig. Ik heb genoten van dit seizoen en vind het jammer dat het al voorbij is. Zeker tot volgend jaar met hopelijk dezelfde samenstelling. Dank voor je werk als captain. Super gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *