RSG kampioen

Leiderdorp 3  vs Raadsheer 2

 

Ver boven de sloot restte ons de laatste match. Theoretisch gezien maakten we een hele kleine kans op het kampioenschap. Daarvoor moesten we winnen met veel bordpunten, rsg verliezen, en nog wat onwaarschijnlijkheden die ik nu niet direct paraat heb. Om het simpel te houden en de rest aan wat geluk over te laten was onze doelstelling dus winnen met veel punten.

Een zeer jeugdig team ontving ons in een soort schoolgebouw. Dankzei het verlies van Rsg tegen dit team waren we gewaarschuwd en besloten de zaak niet te onderschatten.

Jan Vriends won vrij rap van zijn tegenstander en we hadden het gevoel de kids snel even op te rollen. Niets was minder waar, door goed spel van hun en wat blunders van ons kwamen we vrij snel in achterstand.

Noemenswaardige partijen:

Luuk dreef zijn tegenstander in een onoverkomelijke mat in 1 positie, hulde.

Richard op bord 1, wist na een blunder remise te houden, speelde echter door en zette het om in winst. Wat een aanwinst deze speler!

Jos speelde met een stand van 4 – 3 ijverig door om toch nog gelijk spel voor het team te krijgen.  Ondanks de drift het spel naar zijn hand te zetten gaf zijn tegenstander hem daarin geen kans. Remise was het al en bleef het ook. Complimenten voor de pogingen Jos.

RSG is kampioen geworden en terecht denk ik als je de sterkte ziet van hun team. Indirect felicitaties aan hen, en succes volgend jaar in de hogere groep. Ook felicitaties aan Leiderdorp 3 want eerlijk is eerlijk, met een jeugdteam oude knarren als ons weten in te maken , daar droomt iedere vereniging van.

In de voetbalwereld wordt een coach met slechte resultaten gedumpt. Ik hoop op wat mededogen. De intenties waren goed en ik heb het met veel plezier gedaan. Volgend jaar nieuwe kansen, even veel plezier en hopelijk niet zo ver weg.

 

Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “RSG kampioen

  1. De competitieleider heeft RSG 1 twee matchpunten in mindering gebracht omdat een speler uit de basisopstelling geen twee keer meegedaan heeft. RSG 1 is hierdoor geen kampioen; De Pion 3 is bovenaan geëindigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *