SV de Raadsheer schaaknieuws

Zo af en toe heb je bij De Raadsheer van die weken dat je niet weet hoe je het weekoverzicht moet beginnen, zoveel dingen zijn de revue gepasseerd. Er moest zelfs voor een avond verhuisd worden van Het Wapen van Zundert in de Katerstraat naar het tegenovergelegen Café2.

Kees en Lea van Erk hadden vorige week donderdag namelijk de schaakarena ingepikt om er een feesttent van te maken. Kees, erelid bij De Raadsheer, en zijn Lea hadden 50 jaar huwelijk achter de kiezen en ze hadden de zaal van Het Wapen uitgekozen om dit groots te vieren. Voordat er geschaakt ging worden gingen De Raadsheren en Raadsvrouwen eerst met heel de meute het Gouden Bruidspaar feliciteren om na afloop van de receptie een berg schaakborden, stukken en klokken mee naar Café2 te zeulen om daar de competitieronde af te gaan werken.

Maar niet iedereen stak de straat over, er waren een stuk of tien gelukkigen die konden blijven zitten om een schaaktintje aan het gouden feest te geven. En gezellig was het, zeker weten. Maar de uitgedunde selectie maakte er een schaakavond van die de ranglijsten stevig door elkaar husselde.

Vooral in groep 1 ligt ineens alles weer open. Vorige week stond het al in De Bode dat Adrie van Opdorp terug was van weg geweest en dat heeft hij bevestigd door de ongenaakbaar geachte Hans van der Linden te verslaan. De laatste keer dat Van der Linden verloren had was in september vorig jaar. Van de toen in bloedvorm verkerende Jos van Ginneken. Voor Van Opdorp is het gat naar de 1e plaats te groot maar hij heeft er wel voor gezorgd dat het kampioenschap niet zomaar een ABC-tje is voor Van der Linden.

Sterker nog, Niek Oostvogels moet weliswaar nog drie partijen inhalen die hij eerst nog maar eens moet zien te winnen maar hij heeft wel de minste verliespunten in groep 1. Niek heeft het dus gewoon “in eigen hand”. Die ruikt bloed, wat denk je. Van der Linden zal zich toch ietwat bedenkelijk achter de oren gaan krabben. Oostvogels won trouwens van Willem de Kort. Richard Pijl is er inmiddels ook achter gekomen dat er geen koekenbakkers in groep 1 schaken. Pijl werd in januari in staat geacht om voor een podiumplaats te gaan maar van de acht gespeelde partijen heeft hij er vier verloren en voor dit seizoen zal hij zijn ambities naar beneden moeten bijstellen. Deze keer was het Johan Goorden die Pijl aftroefde. Goorden is lekker bezig, staat hoog op de ranglijst, maar heeft wel een verliespunt meer dan Oostvogels en Havermans.

In groep 2 deed Herman Krijnen zijn naam als straatvechter alle eer aan. Krijnen was al weken de wanhoop nabij omdat hij geen partij gewonnen kreeg, hij kreeg zelfs nog geen half puntje bij elkaar geschraapt, maar nu staat hij eindelijk op het scorebord. Hij won van de sterker geachte Rick Mertens en dat maakte het allemaal alleen nog maar mooier. In groep 3 deden de drie de favorieten wat ze moeten doen: winnen. Het ziet er naar uit dat Hannie Hermans, Jan de Kort en William Gommers straks het podium gaan bezetten. Maar in welke volgorde? Al sla je me dood.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *