Eretitels voor bijzondere leden bij de Raadsheer!

Tijdens het jubileumfeest ter ere van het 75 jarig bestaan van de Raadsheer zijn een 4-tal leden van de verenging in het zonnetje gezet. Frank Verkooijen werd benoemd tot erelid, terwijl Adrie Domen, Jan van den Berg en Rene Roks de nieuwe titel “lid van verdienste” kregen uitgereikt.

De Raadsheer leeft en bloeit! Met 90 leden van allerlei niveau’s mag gerust gezegd worden dat De Raadsheer uit het bescheiden Zundert is uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen in de regio. Zoiets komt natuurlijk niet per ongeluk tot stand en het zal voor veel schaakverenigingen best tot de verbeelding spreken dat bijna de helft van alle seniore leden in enige manier actief vrijwilligerswerk voor onze club op knapt!

Toch zijn er altijd weer die leden, die net dat beetje extra doen. Oud-voorzitters Frank Verkooijen en Rene Roks bijvoorbeeld, wisten de club na een moeizame periode weer helemaal op de rit te krijgen, juist door het eigen ledenbestand actief te krijgen en te bouwen aan een vereniging waar de sfeer duidelijk op de eerste plaats komt, en prestaties op een goeie tweede plaats. Zowel in de breedte als qua sterkte heeft de vereniging in de afgelopen 25 jaar een hele grote ontwikkeling doorgemaakt, mede dankzij de bijzondere inzet van Frank, die met zijn creatieve ideeen en eindeloze inzet veel mensen aan het schaken heeft weten te krijgen en vele schakers enthusiast heeft weten te houden.

Rene Roks, Jan van den Berg en Adrie Domen werden benoemd tot “Lid van Verdienste”, wegens hun jarenlange inzet op talloze vlakken binnen de vereniging. Zowel Jan als Adrie namen bijna 2 decenna lang actief zitting in het bestuur, zijn beide voorvechters geweest op het gebied van jeugdontwikkeling en bleken de afgelopen 40 jaar(!) keer op keer inzetbaar voor grote en kleine klussen die er binnen de club te doen zijn. In het geval van Adrie loopt dat van ruim 10 jaar teamleiderschap tot het minutieus archiveren van de verichtingen van de vereniging. Dat laatste is iets waar juist tijdens een jubileumjaar veel plezier aan beleefd wordt! Jan is naast zijn activiteiten voor de Zundertse jeugd ook altijd op zoek naar andere manieren om de vereniging te helpen opbouwen. Zo heeft hij zich onder andere jarenlang ingezet voor de PR rondom de vereniging, iets waar overigens Rene Roks ook een zeer actieve rol in heeft. De vermakelijke stukken die wekelijks in de bode te lezen zijn, komen ook sinds dit seizoen weer met regelmaat uit Rene’s losse pols.

Tijdens het jubileumfeest werd dus even stil gestaan bij de bijzondere verrichtingen van deze heren. Daarnaast werd het jubileumfeest verbijzonderd door de aanwezigheid van Brabantse Bondsvoorzitter Ton van Roon en Zundertse Wethouder Twan Zopfi, die beide persoonlijk de tijd namen om de vereniging te komen feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Op naar de volgende feestactiviteiten! Ook later dit jaar staat er weer van alles gepland bij SV de Raadsheer.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Eretitels voor bijzondere leden bij de Raadsheer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *