Schaak-off vervolg in Oisterwijk

Zoals afgesproken kwam Niek rond 1en voorrijden met Luuk reeds in de Astra. Zonder iets te zeggen kroop Luuk gehoorzaam achterin. Vervolgens reden we naar Marijn en als laatste naar Tycho. Met uitgestrekte benen keek ik comfortabel achterom naar dat compact gesettelde drietal en zei; nu alleen Richard Pijl en Adrie van Opdorp er bij, dan gaan we.

De ietwat onvriendelijke vrouw van de routebegeleiding loodste ons over de A27 terwijl we op de A58 zaten. Misschien dat ze meeluisterde en verbolgen was omdat ik zei dat ik liever Ome Joop hoorde. Gelukkig kwamen we toch op plaats van bestemming. In een dorp/stad met alleen maar eenrichtingverkeer en voor de rest drempels bloembakken omleidingen en parkeerverboden vond Niek snel een plekkie.

Weinig bergen hier in Oostenrijk???

Er waren ongeveer 30 deelnemers en aan de hand van allerlei papierwerk deed de organisatie zijn best gelijke groepen te formeren. Vol bewondering keek ik stiekem naar Niek die dit in no time perfect uit zo rollen. Hoe er gerekend is weet ik niet. Tycho zat bij mij in de groep, Marijn zat bij Luuk en Niek zat hoger dan Luuk. Iedere tafel kreeg een klein papiertje met daarop de indeling van de 3 te spelen partijen.

Gezellig groepje, vooral die kale.

Mijn eerste partij met zwart tegen Tycho was de scherpste van de dag. Ik nam zijn Damegambiet gretig aan, natuurlijk kwam ik daarna onder hevig vuur omdat ik die pion niet graag terug geef. Toen de rook opgetrokken was kwamen we in een eindspel met paard en loper en 4 pionnen. Tycho ging voor de winst maar haalde het net niet, altijd lachend gaf hij mij de hand. Wat een vechter. Ik bekeek tijdens mijn spel het bord naast me en en concludeerde, als ik deze win dan zit het wel goed. De 2 jongemannen stampten mij van het bord af.

Tycho haalde o punt, Marijn haalde ook 0 punt. Hierbij moet gezegd worden dat hij zeker een remise tegen Luuk had, maar doorspeelde. Luuk 2 punten, 1 gewonnen en 2 remises. Niek in de hoogste groep 2 verdienstelijke winstpunten. Niemand van ons heeft voldoende punten gehaald voor een vervolg. Het was een leuke ervaring en een leuk concept.

Luuk in zijn bekende denkpose

 

De gehele terugweg hebben de 3 jeugdigen op de achterbank zitten analyseren……………… Senioren, bereidt jullie voor op dit opstormend jeugdig talent!

Kortsnoi

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *