Brabants Basisscholentoernooi

Op zaterdag 22 maart werd in Oosterhout de voorronde gespeeld van het basisscholen jeugdschaaktoernooi district Breda. Via dit toernooi waren 4 plaatsen te verdienen voor de finale van het Brabantse Schoolschaakkampioenschappen voor basisschoolteams 2014.
Een van de deelnemende teams was van de St. Jozefschool uit Wernhout. Voor dit team speelden Naut Breedveld, Willem van Oorschot, Lucas Jansen en Jean-Pierre van Overveld. Tijdens de voorronde werd een zeer mooie 4e plaats behaald, en daarmee was plaatsing voor de finale een feit.
Een ander jeugdlid van de Raadsheer, Joris van Oorschot, was een van de spelers van het team Leonardo / Montessorischool 1 uit Breda. Dit team eindigde in de voorronde op de 6e plaats. Omdat 2 hoger geeindigde teams afzagen van de finaleronde, was ook het team van Joris vertegenwoordigd op de finale.

De finale van het Brabantse Schoolschaakkampioenschappen voor basisschoolteams 2014 was op zondag 23 maart. 24 teams uit Noord-Brabant streden in Oosterhout om de titel. Het team van Joris van Oorschot eindigde op de 13e plaats, Joris behaalde voor zijn team 4.5 bordpunten uit 7 partijen. Het team van de St. Jozefschool is 21e geworden, de persoonlijke scores; Naud 3 punten, Willem 4.5 punten, Lucas 3 punten en Jean-Pierre 0.5 punten.

Foto’s
Foto’s van zondag 23 maart.

Links
Uitslag van de Brabantse Schoolschaakkampioenschappen voor basisschoolteams 2014.
Uitslag van de voorronde voor het district Breda op site van Rode Lopers.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *