11 November: eerste ronde van de Raadsheercup!

Dag allen,

Tijdens het kloktoernooi is een loting gemaakt voor de eerste ronde van de Raadsheercup. Dinsdagavond 11 November om half acht is het dan toch eindelijk zover. De loting ziet er als volgt uit:

Vrij (automatisch geplaatst voor de kwartfinales)
Jac Hereijgers
Jan vd Berg
William Gommers

Spelend:
Mitchell Mathijssen – Vriends Jan
Pascal Roos – Mark Schraets
Ome Ronny Been – Tycho van Dijk
Don Leo – Niek Oostvogels
Jorrit Havermans – Jos v Ginneken

Er wordt 1 wedstrijd gespeeld in een tempo van 1,5 uur + 15 (bij 40 zetten) per persoon per partij. Bij remise volgt dezelfde avond nog een blitzpartij van 12 minuten per persoon per partij (zie het maar als verlenging) met steeds wisselende kleuren, om en om en net zo lang tot iemand één partij wint. Spektakel is dus ook voor de toeschouwers gegarandeerd!

PS. mocht je je partij niet op 11 November kunnen spelen, wil je dan svp voor die tijd vooruitspelen zodat we op de elfde wel opnieuw kunnen loten!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “11 November: eerste ronde van de Raadsheercup!

  1. Was een erg geslaagde avond met toch wel een paar verrassende uitslagen. De extra spanning dat je na een verlies partij eruit ligt geeft een hele andere dimensie aan zo’n partij dan wanneer voor de competitie of iets dergelijks speel. Zo bood Mark mij tijdens de partij een remise aan met nog 20 minuten op de klok en 15 minuten uit vluggeren voor beide personen. De partij zat redelijk vast en normaal gezien had een remise zeker te overwegen waard zijn geweest. Maar ja, een remise zou betekenen dat er dan nog een partij gespeeld moest worden op basis van 12 minuten. Een Blitz partijtje dus. Tja als je dan nog in een partij beide nog circa 35 minuten de tijd hebt om verder te spelen, dan ga je toch maar kijken wat er uit te halen valt. Gelukkig voor mij was dit een juiste keuze en kon ik de partij uiteindelijk met winst afsluiten. Kortom wat mij betreft zeker een succes en ik kijk al uit naar de volgende ronde.

  2. Hey Jorrit, zou je mij kunnen uitschrijven voor de eerste ronde. Dan meldt ik me daarna aan zodat ik een BYE kan krijgen voor naar de tweede ronde, hahahaha, grapje 😉

  3. Goed bezig Jorrit.
    Btw als ik niet hoef te spelen en daarna toch doorga naar de volgende ronde schrijf ik me ook nog snel in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *