Raadsheer 3 wint overtuigend

Op een van de eerste voorzichtige lentedagen van 2015 mocht het derde team van onze mooie vereniging het opnemen tegen UNK uit Zevenbergen. Deze heren op leeftijd hadden menig gevaarlijk schaker in de gelederen. Dat zou nog oppassen worden voor onze Raadsheren!

Laat ik beginnen met bord 3: D’n Domen bevond zich tegenover een eigenaardige tegenstander: Karel den Boer. Achteraf werd mij duidelijk dat hij bekend is maar voor mij was het de eerste keer om “kuch, kuch, sorry” en het getik met een pen te mogen horen. Adrie zat volgens eigen zeggen lekker in de partij en kon zich afsluiten van de buitenwereld. Een ingesloten loper werkte de ontwikkeling van Adrie tegen maar eenmaal los van de achterste rij, kon Adrie aan zijn aanval beginnen. Helaas iets te laat en een remise was het beste wat D’n Domen ervan kon maken: 0.5-0.5.

Op bord 1 zat Hans Boogaert met zwart in een Engelse partij. Zijn tegenstander Piet van Putten voelde zich in maart al Sinterklaas en gaf maar liefst 4 pionnen voor een paard. Hans nam dit zeer genereus gebaar dankbaar in ontvangst en drukte zijn pionnen door wit’s stelling. Het eerste volle punt was in de tas: 1.5-0.5.

Dat Jan Vriends in bloedvorm verkeerd, is geen geheim. Hans van der Linden moest eraan te pas komen om deze “man on fire” te stoppen. Op bord twee had hij een flinke kluif aan Jack de Visser. Jan kreeg de opdracht om een Hollandse “stone wall” te slechten maar Jan kwam niet verder dan een remise: 2-1.

Op bord 6 mocht Rico Gomis het opnemen tegen Bert van de Merwe. Bert volgde Rico aardig maar zoals het wel vaker is met schaken: “scoor je zelf niet, dan valt hij ontegenzeggelijk aan de andere kant”. Rico kon van een blunder van Bert gebruik maken en pinde de dame aan de koning met zijn oppermachtige loper: 3-1.

foto

Willem de Kort had op bord 5 een Caro Kann opgezet voor zichzelf. Willem speelde een sterke partij met als hoogtepunt een prachtige krachtzet: 28… Pb6. U had erbij moeten zijn, we stonden op de banken en een tweet van Magnus zelf werd de wereld in gezonden:” 28…Pb6 #her får jeg en boner!!!” Ik bedoel maar! Willem speelde zeer vakkundig de partij uit. Zijn b pion ging als Haile Gebrselassie op promotie af en Loek van de Venne boog zijn grijze hoofd en dankte de heer. Nog ‘ns een keer. 4-1 is het inmiddels.

Op bord 7 was Kees van Erk in zijn sas. Het is mooi om te zien hoe hij kan genieten van het schaken. Zeker als je in een eindspel terecht komt waarin Kees zijn verfijnde eindspel techniek kan etaleren. Een ijzersterk paard had Kees tegenover een zwakke loper staan. Ton Stege bood remise aan maar Kees rook bloed. Hij schaakte de goede man volledig van het bord en ook hij kon een vol punt bijschrijven: 5-1.

Inge Oostvogels kwam op bord 8 in een valstrikje van zwart terecht, althans dat dacht zwart. Dit trucje werkt niet als beide paarden gespeeld zijn. Hoewel zwart in een aardige stelling terecht kwam, kon Inge het tij keren. Na een foutje van Jan Nodelijk en wat zenuwen verder, kon Inge de goede man schaakmat zetten.. 6-1

Dan houden we, last but not least, Maikel van Ginneken op bord 4 over. Maikel schaakte degelijk en hoewel de stelling waarin hij kwam een opmerkelijke was, kon zijn tegenstander Rob Andrea er niet doorheen komen. Als laatst overgebleven partij, stonden Rob’s teamgenoten te kijken hoe hij worstelde om boven te komen. Met nog 3 minuten op de klok en wanhopig van de tijdnood, vroeg hij zijn teamleden te schrijven voor hem. Deze hadden opeens geen tijd meer en moesten weg! De mannen verdwenen snel en 3 minuten later was Maikel een overwinning rijker: 7-1.

Een grote overwinning voor de Raadsheer 3 en een verdiende overwinning. Na afloop hebben we nog gezellig nagekaart aan de stamtafel in het café met het tweede team dat terug kwam uit Bergen op Zoom. Wederom een gezellige middag schaak waar onze vereniging trots op mag zijn!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “Raadsheer 3 wint overtuigend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *