The R (aadsheer) Team

Op zaterdag 16 mei werd in Tilburg bij onze schaakvrienden van De Drie Torens het Voorjaarstoernooi georganiseerd. Wedstrijden duurden 15 minuten + 5 seconden per zet. Spelers werden in 3 groepen ingedeeld namelijk: groep A 1850 en hoger, groep B 1650-1850 en groep C tot 1650. Een Zwitsers systeem deelde de in totaal 70 deelnemers elke ronde in. Tycho van Dijk, Mitchell Mathijssen en ikzelf waren namens de Raadsheer naar Tilburg afgereisd om de eer te verdedigen en vooral een leuke middag te hebben.

the R Team

In Tilburg aangekomen werden we verrast door de grote opkomst. Als je op de website leest “maximaal 65 deelnemers” wil het natuurlijk nog niet altijd zeggen dat die er ook daadwerkelijk gaan komen. Tegendeel was waar! Maar liefst 70 deelnemers waren aanwezig in het kleine gezellige café Theseus. We wisten al dat Tycho in groep B zat en Mitchell en ik in groep C moesten gaan strijden om het eremetaal.

Wat betreft de verrichtingen van mijzelf: “in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst”. Kortom: het was niet mijn middag. Twee dames weggeven en nog een aantal partijen waarin ik gewonnen stond en op een unieke manier uit handen heb gegeven. Daarnaast was er nog een totale afslachting door iemand met een kater van het zuipen van de vorige dag…

Tycho van Dijk had een betere middag. Met 4 uit 7 in groep B ben je geen winnaar maar toch zeker niet laatst. Een fles wijn was Tycho’s opbrengst van de middag. Hoewel ik meer over de partijen van Tycho zou willen vertellen, blijft dat moeilijk in een toernooi waarin je zelf ook deelneemt. Ongetwijfeld zal er een Siciliaans van Dijk bij gezeten hebben.

foto 1

Mitchell Mathijssen moest het dus gaan doen. Deze Achtmaliër beet zich vast in zijn taak en wist het er ook goed vanaf te brengen. Een verliespartij in ronde twee en daarna alleen maar winst. Een gedeelde eerste plaats was zijn deel en daarmee was de eer gered! Graag wil ik één partij van Mitchell uitlichten: dat was zijn partij tegen Paris Loutragotis. Een aanval zoals alleen Hans van der Linden hem uit de hoed kan toveren: toren offeren, loper offeren, nog een toren offeren en daarna een gedwongen mat in 2. U begrijpt: we stonden op de banken! Helaas is er niks genoteerd en leeft slechts de legende voort.

foto 2

In groep A was Wilbert Kocken de winnaar. Op de 2e plaats was IM David Miedema en de derde plaats was voor Dimitrios Loutragotis (15 jaar, 1977 rating).

Een geslaagd toernooi en ik kan zeggen dat ik een hele leuke middag heb gehad. Volgend jaar zijn we weer van de partij!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “The R (aadsheer) Team

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *