De Raadsheer C onder stoom, vlot naar eerste zege

De Roskam, vrijdagavond 23 oktober 2015, de tweede ronde van de avondcompetitie, met een thuiswedstrijd voor de drie teams van De Raadsheer.

Het kersverse Raadsheer C (klasse B2) mocht het opnemen tegen DSC B uit Dongen. Invaller van dienst was Inge Oostvogels.

Op bord één viel al snel de beslissing. Jan van den Berg kende weinig problemen met Frans van der Burght (1539). Al snel zag deze laatste in dat op winst spelen zeer moeilijk zou worden en gaf er dan misschien iets te snel de brui aan, maar daar hadden wij niets op tegen uiteraard. 1-0.

Ikzelf op bord 3 kon makkelijk verdedigen tegen Peter van Ruth (1433) maar zag ook weinig mogelijkheden. Ik bood remise aan, maar hij weigerde. Ik besloot dan maar voor de winst te gaan, kon een pion veroveren, en een tweede, waarop Peter dan maar een stuk er bovenop deed. 2-0.

Op bord 2 had ik al enige tijd gezien dat Goossen een stuk minder naast en op het bord had staan, na een te voortvarende aanval. Ondanks uitstekend weerwerk bleek dit toch onoverkomelijk tegen een solide Johan Ramstijn (1499). 2-1.

Schoonheid viel te bewonderen op bord 4. Inge had met wit een prachtige aanval opgezet, maar kon deze net niet verzilveren. Het eindspel was razend spannend. Ik zag de vrijpion van Peter Stokkermans (1701), maar ook de vastberadenheid van Inge. Plotseling was de vrijpion verdwenen, en kon Inge haar techniek demonsteren door haar meerpion naar promotie te gaan leiden, waarop Peter opgaf. Een knappe winst van onze dame in blakende conditie.

Zo was de eerste overwinning voor de Raadsheer C een feit, en het werd gezellig beneden, waar geklonken werd op een uitstekende collectieve prestatie van de drie teams.

T De Raadsheer C 1437 DSC B 1543 3 1 vr 23 okt
1. Jan v.d. Berg 1697 Frans van der Burght 1539 1 0
2. Goossen Keijl Johan Ramstijn 1499 0 1
3. Mark Schraets 1098 Peter van Ruth 1433 1 0
4. Inge Oostvogels 1516 Peter Stokkermans 1701 1 0

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “De Raadsheer C onder stoom, vlot naar eerste zege

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *