Grote Opkomst Zandlopertoernooi

Op donderdag 29 oktober werd weer het zandlopertoernooi van SV De Raadsheer uit Zundert georganiseerd. Een schaaktoernooi met een speciale instelling van de klok: de tijd die je zelf gebruikt, komt er bij de tegenstander bij en andersom!

Beide spelers starten met 1,5 minuut op de klok. Na de eerste zet telt de klok af en komt de tijd bij de tegenstander erbij totdat de ander weer een zet doet en die tijd begint af te tellen. Lang nadenken heeft dus als gevolg dat je tegenstander meer tijd krijgt om te denken over zijn zet. Een garantie voor spanning, actie en de nodige zenuwen. Zo ondervonden de 35 spelers die aan het toernooi mee deden. Een grote opkomst waar de organisatie zeer verheugd mee was. Onder de 35 spelers waren ook 11 jeugdspelers die graag tegen de senioren hun kwaliteiten wilden laten zien. Ook speelden enkele ouders een gezellig potje mee en zo kwam een zeer gezellig en geslaagd toernooi tot stand. Het toernooi werd gewonnen door Frank Verkooijen gevolgd door Jorrit Havermans en Hans van der Linden. Thijs van Opstal eindigde het hoogste van de jeugdspelers op een 19e plaats.

In de jeugdcompetitie was het zondagochtend 1 november tijd voor ronde 5. Koploper Bram Oomen kwam in groep 3 in actie tegen Wouter Jansen. Bram speelde goed en kwam met veel stukken tegenover de koning van Wouter te staan. Helaas iets teveel stukken want Bram zette Wouter pat en zo kroop Wouter door het oog van de naald en ging er met een half puntje vandoor. Op het andere bord kwamen de gebroeders van Loon elkaar tegen. Brent speelde met wit tegen Vince maar kon het niet tot een overwinning brengen en zo ging Vince met een vol punt aan de haal. Bram gaat nog steeds aan kop en Vince komt op een derde plaats.

In groep 2 is Rosa de Groot nog steeds in goede vorm. Matt Voeten kon met zwart niet winnen van Rosa en daarmee verstevigt Rosa haar tweede plaats. Thijs Hereijgers speelde met wit tegen Jesse Roos. Beide heren waren aan elkaar gewaagd maar verder dan een remise kwam het niet. Matthijs Saas speelde met wit een mooie partij tegen Sem Doomen en won zijn tweede partij van het seizoen. Matthijs klimt hiermee naar een 7e plaats.

In de hoogste groep van de jeugdcompetitie werd aansluiting gevonden met koploper Willem van Oorschot die niet in actie kwam. Thijs van Opstal wist te winnen van Lucas Jansen die op zijn beurt ook graag had willen winnen om aansluiting te vinden. Thijs Broeders kwam niet in de problemen tegen Daan Broeders en zette zichzelf daarmee op gelijke hoogte met Thijs van Opstal en Willem van Oorschot. Spanning alom in deze groep!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *