De Raadsheer 4 netjes maar net niet

Zaterdag 7 november mocht De Raadsheer 4 aan de bak tegen De 3 Torens 4. Tactische zet van de teamleiders van het 3e en het 4e: Naomi werd van bord 1 bij Raadsheer 4 verplaatst naar bord 8 van De Raadsheer 3. Succesvol voor het 3e, een goede move, ook gezien de sterkte van de speler op bord 1 bij het 4e. En knap van Naomi uiteraard, die wel in het nadeel kwam, maar hoopte op een fout van de tegenstander, die die ook maakte, je zou voor minder tegenover Naomi natuurlijk.

Soit, wegens de hersenspinsels van Pascal en Goos belandde Arno op bord één tegen ene Tommie, en strandde er ook, niet onlogisch, ondanks goed denkwerk van Arno, maar het klassenverschil was net een klasse te groot. Niettemin een verdienstelijke prestatie.

Luuk op bord 2, naast mij geplaatst, slurpte gulzig van zijn ice-tea bij het toreneindspel. Of hij had zich verslikt middels zijn rietje, of in een van zijn torenzetten, feit was dat ondanks gelijk spel hij het onderspit moest delven nadat een pion van zijn tegenspeler richting promotie ging.

Ikzelf mocht tegen een jeugdige Teun. Teun speelde degelijk, nam verbazingwekken (bij mij dan) ruim de tijd voor zijn zetten, won een pion, waarop ik een stuk won, een stuk beleefd teruggaf, maar met winst van een pion. Het bleek dé pion. Het constante zoeken naar penningen en konsoorten leek wel een hobby van Teun, dus ik moest wel bij de les blijven. Het eindspel met dé pion meer maakte ik feilloos af, maar het moeilijker maken dan nodig, dat moet ik nog afleren. Vond het wel een zeer goede partij van Teun, maar was  tevreden met  het puntje voor ons team.

Pascal zijn partij heb ik eigenlijk niet van kortbij kunnen volgens, maar het leek een vanzelfsprekende winst voor zijn tegenstander gezien zijn elo.

William stond goed dacht ik, tot op een bepaald moment. Dat moment kreeg ik helaas ook niet mee wegens andere bezigheden…

Herman zijn stelling bleek solide, zoals altijd, maar ene Wim kon toch deze ontwrichten, en met voordeel. Herman moest helaas inpakken.

De twee overige winstpunten vielen op bord 7 en 8: Hannie kon logischerwijs winnen van een jeugdspeler met spannend eindspel, en Rick kon ene Loesja (what’s in a name) redelijk makkelijk verslaan. Top van Rick.Een puntje te weinig gescoord, maar toch goed geschaakt.Nu nog dat tandje bijsteken, en de Raadsheer 4 komt een eind, zeker weten.

 

1. Hoogen van den,A.(Arno) 656 Moorsel van,T.(Tommie) 1614 0 1
2. Dongen van,L.(Luuk) Schoot van der,P.P.A.J.(Peter Paul) 0 1
3. Schraets,M.(Mark) 1098 Aa van der,T.(Teun) 1298 1 0
4. Roos,P.(Pascal) Moorsel van,E.G.A.M.(Ernest) 1687 0 1
5. Gommers,W.(William) 1288 Rudyk,E.(Edgar) 1184 0 1
6. Krijnen,H.(Herman) 1231 Velden van der,W.C.M.J.(Wim) 1387 0 1
7. Hermans,J.G.L.(Hannie) Schoot van der,M.P.(Mark) 806 1 0
8. Mertens,R.(Rick) Nieuwamerongen van,E.(Loesja) 937 1 0

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *