SV De Raadsheer Schaaknieuws

Het was donderdagavond 5 november weer druk in de bovenzaal van HCR De Roskam in Zundert. Zelfs zo druk dat er geen plaats meer was en diverse spelers beneden in het restaurantgedeelte plaats namen om de 7e ronde van de competitie te spelen. Daar speelden ook een aantal nieuwe leden tegen geroutineerde spelers. De nieuwe leden zullen halverwege de competitie instromen en meespelen om het kampioenschap van hun groep.

Tot die tijd gaan de wedstrijden gewoon door. Deze competitiehelft is halverwege en de spanning neemt toe. In groep 2B zagen we heer een meester René Roks, door winst op Kees Luijken, op een gedeelde eerste plaats komen met 6 uit 6. Gedeeld met Mithuss Tharmalingam want Mithuss wist met wit te winnen van Naomi Han. Kees van Erk kon weer aansluiten met de top 3 door te winnen van Jan Vriends. Jan stond een toren voor maar kon het niet afmaken in de beschikbare tijd.

In groep 2A won Irathush Tharmalingam zijn eerste wedstrijd dit seizoen en kwam zo van de hatelijke nul af. Ron Been was degene die zijn meerdere moest erkennen in de jonge schaker. Herman Krijnen zette zijn ongeslagen reeks voort door winst op Rene Verheijen in een inhaalpartij eerder deze week. Hiermee klimt Herman naar een gedeelde 6e plaats. Pascal Roos verdubbelde zijn score en klimt omhoog in het klassement. Bernadette Egeric kon geen vuist maken tegen het spel van Pascal en blijft zo als hekkensluiter in het klassement staan.

Bij de toppers in groep 1 kwam de nummer 1 Adrie van Opdorp niet in actie. Met die wetenschap waren de andere spelers erop gebrand om in te lopen. Frank Verkooijen deed goede zaken en kon winnen van Erik Roks. Frank klimt hiermee naar de 6e plaats samen met Leo Rietveld. Leo was met zwart te sterk voor Jan van den Berg. In de strijd tegen degradatie pakte Tycho van Dijk belangrijke punten. In een knappe partij won hij van Hans van der Linden en klimt zo naar de 9e plek. Ook op die plaats staat Jorrit Havermans. Jorrit speelde remise tegen André van de Laar die op de voorlaatste plaats voor elk punt moet gaan vechten.

Bij de jeugd kwamen de stukken op zondagochtend 8 november weer op tafel. In groep 3 deden de heren van Loon goede zaken. Vince won van Thijs de Kort en Brent won van Wouter Jansen. Vince en Brent staan samen op plaats 2 en 3 achter Bram Oomen die niet in actie kwam.

In groep 2 liet koploper Jean-Pierre van Overveld een half puntje liggen tegen Jan de Kort. Nummer 2 Rosa de Groot maakte daar dankbaar gebruik van door te winnen van Thijs Hereijgers. Chiel Hereijgers wist van Matt Voeten te winnen en komt daarmee boven Matt te staan in de ranglijst op de voorlaatste plaats.

In de hoogste groep van de jeugd kon Lucas Jansen weer aansluiten bij de koplopers. Lucas won van Thijs Broeders in een spannende partij. Daan Broeders staat nog maar 1 punt achter op de kopgroep omdat hij van Willem van Oorschot won. De nummer 1 Thijs van Opstal kwam niet in actie maar blijft wel aan de leiding.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “SV De Raadsheer Schaaknieuws

  1. Straks komen we nog op het nieuws met de relatief grootste schaakvereniging in Nederland gerekend over het aantal inwoners

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *