SV De Raadsheer Schaaknieuws

Op donderdag 10 december was het in de bovenzaal van HCR De Roskam weer volop activiteit. De schakers van SV De Raadsheer haalden de stukken en de borden weer boven tafel. Dit keer voor een inhaalronde.

In alle groepen staan nog verschillende inhaalwedstrijden op het programma. Wedstrijdleider John van Dijk weet deze wedstrijden altijd zo in te delen dat er zoveel mogelijk partijen kunnen worden gespeeld. In groep 2B kwam koploper René Roks in actie tegen Ina Asselbergs. René bewees eens te meer een verdiende koploper te zijn en won zijn partij met relatief gemak ondanks goed tegenspel van Ina. Jeugdtalent Damiën Verhaeren had tegenwind deze avond en moest zijn meerdere erkennen in de ervaren Jacques Kokshoorn. Adrie Gommers wist te winnen van Jac Hereijgers en klimt hierdoor naar de tweede plaats.

In groep 2A kwam koploper Luuk van Dongen niet in actie. Nummer twee Jos van Ginneken moest inhalen tegen Pascal Roos en kon bij winst de nummer één positie overnemen. Helaas voor Jos maar Pascal speelde een dijk van een partij en won. Hierdoor komt Jos op gelijke hoogte te staan met Luuk. Goossen Keijl maakt een flinke sprong in het klassement door te winnen van René Verheijen. Hij komt op een derde plaats te staan.

In groep 1 wist Niek Oostvogels te winnen van Adrie Domen. Niek komt hiermee op een derde plaats terecht. Voor Adrie zal het, met nog 4 wedstrijden te gaan, een moeilijke opgave worden om in groep 1 te blijven. Jorrit Havermans lijkt zijn goede vorm weer terug te vinden. In een spannende wedstrijd tegen Mitchell Matthijssen kwam hij door geweldig spel als winnaar uit de bus. Hierdoor komt hij boven Mitchell te staan in het algemeen klassement. Hans van der Linden verstevigde zijn koppositie door te winnen van Erik Roks.

Bij de jeugd was het zondag 13 december alweer tijd voor ronde 10. Leider in groep 3 Bram Oomen won van Wouter Jansen en behield zo zijn ongeslagen status. Brent van Loon won van Thijs de Kort en komt hierdoor op de derde plaats.

Jean-Pierre van Overveld bewees terechte koploper te zijn van groep 2. Louis van Oorschot kon geen vuist maken tegen Jean-Pierre en verloor. Rosa de Groot liet kostbare punten liggen in de achtervolging. Chiel Hereijgers wist knap te winnen van Rosa. Jan de Kort kon hiervan profiteren door te winnen van Jesse Roos en komt hierdoor boven Rosa te staan op een tweede plaats.

In groep 1 herpakt Lucas Jansen het leiderschap door te winnen van Hidde Roos. Lucas was de nummer 1 positie één week kwijt aan Thijs van Opstal. Thijs moest het afleggen tegen Thijs Broeders die ook nog steeds kans heeft op de titel. Zo ook Willem van Oorschot want hij won van Daan Broeders. Thijs, Willem en Thijs staan samen met 5 punten één punt achter Lucas.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “SV De Raadsheer Schaaknieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *