Raadsheer 2

Het hing al in de grijze lucht, dit zou geen makkie worden tegen Rochade 1, een team dat op papier behoorlijk sterker was. Teamleider Jan Vriends moest laten afweten ivm een griep. Zonder onze Jan zou het er zeker niet beter worden. De andere Jan, Jan van den Berg moest op het laatste moment afhaken vanwege familie omstandigheden. Sommige zaken zijn even belangrijker als schaken. Met Eric Roks van de reservebank af, vertrokken we met 7 man vol goede moed naar Tilburg. Onze tegenstander besloot hierop tactisch bord 1 leeg te laten maar de spelers allemaal een stoel op te laten schuiven. Evenals de vorige match heeft mijn partij zoveel van me gevraagd dat ik niet alles heb kunnen bekijken. Hier wat flarden van wat ik wel gezien heb. Eric op bord 2 vocht als een tijger maar was niet opgewassen tegen het schaakgeweld van Rick Zegveld (1978). Ik op bord 3 tegen Jan Douwes (1962) hield het lang vol. De pion die ik na de opening verloor, won ik half in het middenspel terug. Het was daarna even een gelijke stelling (volgens Fritz) ,volgens mij stond ik zelfs even wat beter. Fritz zal wel weer gelijk hebben zoals altijd. In het eindspel verloor ik een pion wat uiteindelijk ook de winst betekende, echter niet voor mij. Adrie op bord 4 moest na een taaie strijd ook de handdoek werpen. Andre van de Laar ging ook ten onder. Heb naast zijn bord gestaan, maar stond daar in gedachten verzonken over mijn eigen partij. Mitchell op 6 had 2 zeer penetrerende lopers. De Dame van zijn tegenstander vond dat wel lekker maar zij moest dat met de dood bekopen. 1 punt Yihaaaaaaaaaa. Jos op bord 7 kwam slecht uit de opening. Eigenlijk kwam hij gewoon niet uit de opening. Een irritante loper blokkeerde zijn rokade, de koning werd daarna langs alle kanten gevisiteerd. Even leek hij te kunnen ontsnappen, maar dat was zoals ik zeg, leek. Frank op bord 8 heeft ook verloren, in het eindspel lukte het net niet de opmars van pionnen te stoppen.

We staan nu op de 6e plaats in de eerste klasse. Het Paardje wat onder ons staat, daar moeten we nog tegen. Als we die winnen, is handhaven een optie. Als het paard van Troje , als een schaamluis in de vacht of als een virus in een pc moeten we ons vastklampen in die eerste klasse. Ondertussen worden de legers aangesterkt onder leiding van Inge en haar soldaten. Spoedig worden de kazematten aangesterkt met jong talent en zetten we onze zegeviering voort naar de promotieklasse.

Dank aan de dappere strijders, dank aan de teamcaptain voor het regelen vanuit bed, dank aan de plv teamcaptain Eric voor het waarschuwen voor de mobieltjes, dank aan Mitchell voor het punt, dank aan Jan voor de juiste beslissing en dank aan mezelf voor dit verslag.

loopgraf

Kortsnoi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Raadsheer 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *