SV De Raadsheer Schaaknieuws

De winterse kou was donderdag 14 januari in de Zundertse straten voelbaar maar niet bij HCR De Roskam. Daar kwamen de dames en heren van SV De Raadsheer weer bij elkaar om de 14e ronde van de interne competitie te spelen. De voorlaatste ronde van de eerste helft van de competitie en beslissend voor tussentijdse promotie of degradatie.

De jonge Mithuss Tharmalingam wist te winnen van Corrie Daamen en hiermee lijkt hij de enige nog die koploper van groep 2B René Roks kan inhalen. René staat slechts een half puntje los van Mithuss. Adrie Gommers was nog een kandidaat voor de titel maar hij liet dure punten liggen. Kees Luijken was Adrie de baas in een mooie partijen zette zichzelf daardoor op een gedeelde 6e plaats. Jeugdspeler en talent Robbe Nooyens pakte een mooie overwinning mee op Hans Breedveld. Robbe schuift hierdoor op naar een 8e plaats.

De wedstrijd van de avond vond plaats in groep 2A. De jonge koploper Luuk van Dongen moest zijn eerste plaat verdedigen tegen directe concurrent Jos van Ginneken. Bij winst zou Luuk niet meer in te halen zijn en kampioen van de groep worden. De spanning was duidelijk af te lezen aan Luuk, die de verrassing van dit seizoen mag worden genoemd. Een mooie partij maar uiteindelijk bleek de spanning net teveel en verloor Luuk van Jos.

In groep 1 zagen we Adrie van Opdorp in vorm tegen Mitchell Mathijssen. Mitchell kon geen vuist maken tegen het schaakgeweld van Adrie. Ook een spannende partij was die van Leo Rietveld tegen Tycho van Dijk. Beide zijn spelers die niet vies zijn van een spectaculair offer om door de verdediging van de tegenstander te breken. Geen van beide kon de overhand nemen in de partij en zo werd remise overeengekomen.

Bij de jeugd was het zondag 17 januari weer gezellig druk. De voorlaatste ronde van de competitie stond op het programma. In groep 3 kroop koploper Bram Oomen door het oog van de naald tegen nieuw lid Victor Ketelbueters. Victor zette Bram pat waardoor het remise werd. Heel knap van Victor om het zo goed te doen tegen de koploper en we gaan waarschijnlijk nog veel van Victor horen. Brent van Loon won van Femke Oomen en daardoor stijgt Brent naar een 3e plaats. Vince van Loon verloor van Fientje Bosch maar dit veranderde niets aan de tweede plaats van Vince.

In groep 2 verstevigde Jan de Kort zijn koppositie door te winnen van Sem Doomen. Rosa de Groot volgt Jan op 1 puntje. Zij won van Daan Hennekam. Chiel Hereijgers won van Jesse Roos en hierdoor komt Chiel op de vierde plaats. Onderin pakte Matthijs Saas een knappe overwinning op Thijs Hereijgers. Thijs klimt hierdoor over Matt Voeten en komt op een mooie 7e plaats terecht.

In groep 1 van de jeugd liet Willem van Oorschot zien waarom hij de nummer 1 is. Hij won van nummer 2 Thijs van Opstal die hierdoor naar een derde plaats zakte. Lucas Jansen was namelijk te sterk voor Thijs Broeders en met dit puntje staat hij nu op een 2e plaats. Hidde Roos pakte weer een belangrijk puntje door te winnen van Daan Broeders.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *