SV De Raadsheer Schaaknieuws

Op donderdag 3 maart werd in de bovenzaal van HCR De Roskam de vierde ronde van de schaakcompetitie van SV De Raadsheer gespeeld. De verschillen beginnen in de stand zichtbaar te worden en zo neemt ook de druk toe.

In groep 1 zien we Niek Oostvogels fier bovenaan staan met 3 punten uit 4 wedstrijden. Hij won deze ronde in een spannende pot van Goos Keijl. Niek strafte een fout van Goos af en kon zo de overwinning over de streep trekken. Frank Verkooijen staat net achter Niek met ook 3 punten. Hij won van Tycho van Dijk. Mitchell Matthijssen staat gedeeld derde dankzij een half puntje tegen Johan Goorden. Hans van der Linden is de andere nummer 3. Ook hij deelde het punt deze ronde met zijn tegenstander John van Dijk.

Naomi Han is in groep 2 de trotse dame op de eerste plaats. Zij won van Luuk van Dongen en is daarmee een half puntje los van nummer twee Willem de Kort. Willem won van Jos van Ginneken in een hele mooie partij van beide kanten. Erik Roks speelde remise tegen René Roks en daardoor valt Erik terug naar een derde plaats.
Twee koplopers houden elkaar in evenwicht in groep 3. Pascal Roos won van Hannie Hermans en Irathush Tharmalingam won van Herman Krijnen. Hierdoor staan beide heren met 3 uit 3 bovenaan. Jan Vriends staat op de derde plek. Hij speelde remise tegen William Gommers waardoor Willam op een vierde plaats staat.

Ook in groep 4 wordt de eerste plaats gedeeld. Ron Been was te sterk voor René Verheijen en Kees Boogaard kende geen genade voor Corrie Daamen. Beide heren zijn daardoor ongeslagen met 3 uit 3. Damien Verhaeren deelt met Lia van Hooydonk de derde plaats. Damien kwam niet in actie maar Lia won van Ina Asselbergs. Bernadette Egeric won van Jac Hereijgers en pakte daardoor haar eerste punt.

Bij de jeugd was het zondag 6 maart tijd voor de 5e ronde in de jeugdcompetitie. In groep 3 is het nog steeds Victor Ketelbueters die ongeslagen bovenaan staat. Hij won van Femke Oomen. Brent van Loon won van Cédric Bosch en klimt daardoor naar de tweede plaats. Thijs de Kort won van Lucas van Wijk en neemt zo de derde plaats in.

Ook in groep 2 staat iemand ongeslagen bovenaan. Chiel Hereijgers won van Matthijs Saas en staat zo met 5 uit 5 bovenaan. Matt Voeten won van Daan Hennekam en klimt zo over Daan heen naar de derde plaats. Vince van Loon won van Lars van Opstal en komt daardoor op de vijfde plaats. Thijs Hereijgers won van Louis van Oorschot en pakte zo zijn eerste puntje mee.

Koploper Willem van Oorschot liet deze ronde een steekje vallen. Jan de Kort schaakte een dijk van een partij en won van Willem. Hiermee zet Jan zichzelf op een derde plaats. Hij staat vlak achter Thijs van Opstal die won van Jean-Pierre van Overveld. Lucas Jansen won van Rosa de Groot en houdt zo aansluiting met de top 3.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail