SV De Raadsheer Schaaknieuws

Donderdag 31 maart werd alweer de achtste ronde van de interne competitie van SV De Raadsheer gespeeld. HCR De Roskam had de verwarming van de bovenzaal nog maar aangezet want het mooie weer zou pas in het weekend verschijnen.

In groep 1 scheen de zon voor Jorrit Havermans. Hij had een stukoffer doorgerekend en kon zo zijn partij tegen Mithuss Tharmalingam naar zich toe trekken. Sander Boogaard knokte zichzelf langs Goossen Keijl en zet zichzelf daarmee op een gedeelde tweede plek. Koploper Frank Verkooijen bleef ongeslagen deze seizoenshelft. Ook schaaktalent Mitchell Matthijssen kon daar geen verandering in brengen.

Donkere wolken pakte zich samen voor Willem de Kort en Kees van Erk in groep 2. Beide spelers zagen een zet van hun tegenstanders over het hoofd in hun berekeningen en moesten dit met materiaalverlies bekopen. André van de Laar wist zo van Willem te winnen en Adrie Gommers kreeg de felicitaties van Kees. Erik Roks pakte de winst tegen Adrie Domen en kan zo nog aanklampen bij de top 3. Luuk van Dongen won in een mooie partij van René Roks.

Irathush Tharmalingam is nog steeds de jonge trotse koploper in groep 3. Hij won van Jan Bruens en bleef zo achtervolgers Jan Vriends en Pascal Roos voor. Zij speelden tegen elkaar om de aansluiting te kunnen houden. Jan Vriends trok aan het langste eind en komt zo een half puntje achter Irathush. Arno van den Hoogen en Kees Luijken speelden remise waardoor Arno vierde staat. Jeugdtalent Sander Nooyens wist knap te winnen van Hannie Hermans en eist daarmee de vijfde plaats op.

Ook jeugdtalent Rick Mertens wist te verrassen deze avond. Hij pakte koploper Kees Boogaard in. Hierdoor kon Ron Been langszij komen in de strijd om de eerste plaats. Ron speelde tegen Hans Breedveld en kroop door het oog van de naald. Hans kwam materiaal voor maar wist de winst niet naar zich toe te trekken. Hierdoor kon Ron het punt pakken en staat hij weer op gelijke hoogte met Kees Boogaard. Corrie Daamen wist te winnen van Bernadette Egeric en klimt zo over Bernadette heen in het klassement. Lia van Hooydonk en Ina Asselbergs wonnen allebei en delen samen de zevende plaats. René Verheijen won van Damien Verhaeren en staat zo op de zesde plaats.

Bij de jeugd was het zondag 3 april nog mooi schaakweer. De zon zat nog achter een dik wolkenpak verscholen en dat zorgde ervoor dat de aandacht nog even op het schaakbord kon worden gericht in plaats van op het mooie weer. In groep 3 was Victor Ketelbueters te sterk voor Illona Struijs. Hierdoor blijft Victor ongeslagen op de eerste plaats. Thijs de kort won van Brent van Loon en loopt zo een puntje in op de nummer twee. Lucas van Wijk won van Femke Oomen en zij staan nu samen op de achtste plaats.

Sem Doomen is de nieuwe koploper in groep 2. In een onderling duel moest Chiel Hereijgers deze keer zijn meerdere erkennen in Sem en daardoor zakt Chiel naar de tweede plaats. Vince van Loon won van Matthijs Saas en staat daardoor derde op 1 puntje van Chiel. Jesse Roos won van Daan Hennekam en neemt zo de vierde plaats in. Matt Voeten won van Thijs Hereijgers en Lars van Opstal won van Bram Oomen.

In groep 1 wist Willem van Oorschot te winnen van Lucas Jansen en zo de eerste plaats terug te pakken. Thijs Broeders staat tweede na winst op Daan Broeders. Rosa de Groot won knap van Jean-Pierre van Overveld en staat daarmee op een achtste plaats.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *