De Kampioenen zijn bekend!

Afgelopen donderdag 19 mei was de laatste ronde van de interne competitie van SV De Raadsheer uit Zundert. In de bovenzaal van HCR De Roskam werd gestreden om de laatste punten voor het kampioenschap. Met nog enkele inhaalwedstrijden te gaan, is er nog geen zekerheid over de degradanten maar de kampioenen zijn bekend!

In groep 1 was er weinig twijfel vanaf het begin van het seizoen. Aftredend voorzitter en record kampioen Frank Verkooijen sleepte alweer zijn 16e kampioenschap in de wacht. Frank was in zijn laatste partij te sterk voor Leo Rietveld. Met nog enkele inhaalwedstrijden te gaan zijn de plekken 2 en 3 nog onzeker. Mithuss Tharmalingam is op de laatste plaats geëindigd en degradeert naar groep 2.

Willem de Kort is kampioen in groep 2 geworden en promoveert naar groep 1. In zijn laatste partij tegen Jan van den Berg kon Jan geen stokje steken voor het kampioenschap van Willem. Met slechts 2,5 verliespunt is Willem verdiend kampioen. Nummer 2 is Erik Roks en op de 3e plaats is Adrie Gommers geëindigd. Mark Schraets is de degradant van deze groep en komt volgend jaar uit in groep 3.

In groep 3 promoveert kampioen Jan Vriends naar groep 2. In een spectaculaire laatste ronde werd Jan kampioen ten koste van jeugdspeler Irathush Tharmalingam die 2e werd. Irathush kon Hannie Hermans niet in de beschikbare tijd verslaan en ging door zijn klok. Pascal Roos sluit zijn seizoen op de 3e plaats af. Met nog een laatste wedstrijd te spelen is degradatie nog onzeker. Jan Bruens zal minimaal een half puntje moeten halen om boven Hannie Hermans te eindigen en niet te degraderen.

In groep 4 deed zich een unieke situatie voor. Ron Been, Kees Boogaard en jeugdlid Rick Mertens eindigden alle 3 met 10 punten uit 11 wedstrijden. Onderling resultaat brengt dan uitkomst maar helaas hadden de heren onder elkaar verloren. Na overleg werd besloten een barrage te spelen tussen de drie heren. Als eerst werd de partij Ron Been tegen Rick Mertens gespeeld. Een spannende strijd maar de ervaring gaf hier de doorslag en daarmee is Ron een stapje dichterbij het kampioenschap. Dinsdag 24 mei speelt Kees tegen Rick.

Donderdag 26 mei is de afsluitende avond van dit seizoen. In de bovenzaal wordt de finale van de beker gespeeld tussen Niek Oostvogels en Jos van Ginneken. Beneden in het café van HCR De Roskam wordt een klein schaaktoernooi gehouden en aansluitend de prijsuitreiking. U ben van harte uitgenodigd om de kampioenen te feliciteren met hun kampioenschap. Volgende week zondag wordt de laatste ronde van de jeugdcompetitie gespeeld en zijn daar de kampioenen bekend.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “De Kampioenen zijn bekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *