NK regen voor de Raadsheer jeugd

Nog een aantal weken en het schaken voor 2017-2018 zit er alweer op. Een mooi moment om als jeugd voorzitter even terug te blikken op het afgelopen jeugdseizoen. En wat is het een bijzonder seizoen geweest.

Zo was afgelopen week jeugdlid Ilona Struijs te zien op het NK t/m 12 jaar in Rijswijk. Hier speelde zij in de meisjesgroep enkele mooie partijen en wist 3.5 uit 9 te halen. Dit was goed voor een 25e plaats, een knappe prestatie in dit sterke deelnemersveld! 

Sowieso is spelen op een NK al een bijzondere gebeurtenis. Hier moet je je namelijk voor plaatsen en dat is bij de Raadsheer meiden nog maar één iemand eerder gelukt: niemand minder dan Mariko Harezlak.

Bij de NK jeugd geschiedenis (jongens & meisjes) is het lijstje met Raadsheren iets langer: Sander Boogaard, Thijs Broeders en Thijs Hereijgers (2017)

En… deze mag ook aangevuld worden met 2018!

Thijs Hereijgers wist zich namelijk opnieuw te plaatsen voor het NK. Waar hij vorig jaar nog meedeed aan het NK t/m 9 jaar, nu een jaartje ouder bij het NK t/m 10 jaar.

Dit NK werd tijdens het paasweekend gehouden in Waalwijk waar veel sterke spelers aanwezig waren. Dit maakt het erg leuk om te aanschouwen want je ziet de grootmeesters van de toekomst aan het werk! Thijs werd uiteindelijk 39e van Nederland met 3 uit 9, met een heel knap halfje tegen Gachatur Kazarjan, de Brabants Kampioen tot en met negen jaar.

Wat in maart ook gespeeld werd was het Brabants Teamkampioenschap voor de jeugd. De Raadsheer was hier present met een team bestaande uit Chiel Hereijgers, Ilona Struijs, Louis van Oorschot en Cindy Struijs. Dit team heeft eerder al meegedaan aan het NK E teams (t/m 10 jaar), maar nu traden zij aan in de categorie erboven (t/m 12 jaar).
Ze werden maar liefst derde van Brabant wat weer goed was voor een NK plaats, dit in de vorm van deelname aan de landelijke jeugdclubcompetitie volgend seizoen!

Eén van de teamleden, Louis van Oorschot, kan voor die tijd in ieder geval nog goed trainen want zijn basisschool heeft zich geplaatst voor het NK Schoolschaak. Dit toernooi wordt gespeeld in Gouda begin juni en wij wensen Louis en zijn team alvast veel succes!

Dit brengt het totaal aan NK plaatsen dit seizoen op vier, een ongekend hoog aantal in de Raadsheer historie en wie weet hoeveel NK’s nog gaan volgen de komende jaren. We hebben dit seizoen in ieder geval al een hoop veelbelovende prestaties gezien, niet het minst van de jeugd die net buiten de NK plaatsen viel. Zo speelde Chiel Hereijgers een goed Brabants Kampioenschap in de categorie t/m 12 en wist ons jongste jeugdlid Boaz Bronkhorst een knappe 4e plaats te behalen in de categorie t/m 7 jaar.

Kortom: Senioren wees gewaarschuwd, start alvast maar met voorbereiden, want ooit komen deze talenten op donderdag meestrijden voor de prijzen!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “NK regen voor de Raadsheer jeugd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *