Donkere wolken boven het Wapen

Raadsheer 2  – Hsc 3

 

Helmond heb ik heel mijn leven al een spannende naam gevonden. Als de hel zou bestaan dan zou daar in de buurt toch ergens de toegang moeten zijn. Helmondenaren staan in het nieuws ook negatief bekent als messentrekkers, niet heel verwonderlijk als je moet vertoeven aan de poorten van de onderwereld. Slechts 7 van deze moorddadige types waren onderweg naar Zundert, vandaar dat we begonnen met een pluspunt op bord 2.

Met 3 teams speelden we thuis, tevens was er een Bingo die middag in de zaal naast ons. Een gezellige drukke bedoening dus. Zoals gezegd begonnen we met 1-0 en mijn tegenstander op bord 3 liet zich bij aanvang ook niet zien. Na een kwartier kwam hij binnen en begon in een hoog tempo aan zijn spel. In de opening koos hij een ietwat vreemde voortzetting waardoor ik het initiatief kreeg. Met een jacht op zijn paard en Dame had ik alles ontwikkeld en voelde me prettig in de stelling. Na een foutje won ik een loper, snel daarna was het 2-0.

Ik moet nu even wat rechtzetten, het waren helemaal geen moorddadige met messenzwaaiende types maar joviale vriendelijke schakers. Rene kwam al vroeg in een scherpe stelling te staan en moest zeer veel tijd gebruiken om de juiste voortzetting te vinden. Met de snelheid die daarna nodig was de tijdsachterstand te compenseren werd een dodelijk foutje gemaakt. 2-1

Maikel stond lekker en er leek niets aan de hand. Toch wist zijn tegenstander een dodelijke dame zet te verzinnen waardoor het eigenlijk meteen uit was. In de analyse leken er nog kleine kansen voor hem zonder dame maar met veel pionnen. Dit lukte in de analyse al niet dus met een diep nadenkende Dame bezitter is die kans nihil lijkt me. 2-2

Kartrekker Erik speelde een degelijke partij tegen een sterke eerstebordspeler. In een gelijke stelling was op dat moment voor het team een remise wenselijk. Het aanbod van Erik werd afgeslagen.  Kort daarna werd door een verkeerd ingeschatte combinatie een stuk gewonnen en kwamen we op achterstand. 2-3.

In mijn bescheiden optiek stonden Inge en Jos gewonnen, als Jan een remise zou halen zou het toch nog winst kunnen worden. Jammer genoeg moest Jan het loodje leggen. Hij had de tegenstander aardig in de tang maar deze wist te ontsnappen en de kansen keerden volledig. Een remise aanbod in deze stelling zou een belediging zijn, en zo werd 2-4. Wie had dat gedacht.

Jos had een lichte voorsprong in de vorm van 1 pion, dit werden er 2. In een verraderlijk eindspel moest hij secuur spelen. Zijn tegenstander deed er alles aan een promotie te voorkomen. Jos zijn lichaamstaal stelde mij gerust, en deed de zetten waarvan ik dacht huh?? Natuurlijk waren dit de beste zetten en nam ik maar weer een slok witbier. 3-4.

Het begint een beetje saai te worden maar onze koningin van het edele spel was weer als laatste bezig met een licht stuk voor. Iedereen had zich berust in het gelijk spel tussen de teams, Hsc was opgelucht met 7 man en wij waren wat minder blij, maar toch het is geen verlies. Toen begonnen er langzaam donkere wolken boven het Wapen te verschijnen, steeds meer schakers mompelden dat dat lichte stuk voor nog niet de winst was. HAHA dacht ik , weet je wel wie daar zit te spelen? De doomdenkers kregen gelijk, Inge vocht tegen de bierkaai en moest middels zetherhaling remise behouden, anders werd het zelfs een 0. Wat doet het zeer als op het eind je calculatie helemaal verkeerd is.  3.5-4.5

We hadden naderhand nog een gezellig samenzijn. Misschien moeten we ons dit jaar maar wat berusten , de lat wat minder hoog leggen en lekker genieten van ons spelletje op de Zaterdag.

Kortsnoi.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *