TheEastbird wint eerste online Raadsheer clubavond!

Op een ietwat vreemd aandoende clubavond, speelde de Raadsheer ondanks de Coronacrisis gewoon door. Op inititiatief van theEastbird wordt de komende tijd iedere donderdagavond een toernooi georganiseerd op chess.com. Open voor iedereen die lid is bij de Raadsheer online!

theEastbird speelde zelf een ijzersterk toernooi. Zijn digitale vorm kende even geen grenzen, want met tegenstanders als DobermanP, mitchellm en Reedshaar waren er toch sterke Rapidschakers van de partij. De man met een I.P. adres uit Wernhout trok na een felle strijd aan het langste eind.

Onderin de uitslag zien we CuriousEffect. Met een ELO van 517 online punten deed dit nieuwe lid broodnodige ervaring op op deze avond. Intern zien we CuriousEffect al groeien als speler, dus ook online zal het wel een kwestie van voldoende vlieguren zijn. Slia20 won ondertussen knap van Marloes40, een strijd tussen twee dames waarbij de meer ervaren Slia20 boven kwam drijven. Marloes40 haalde overigens op haar beurt ook een prima punt binnen in de laatste ronde waardoor ze tevreden haar breedbandmodem heeft kunnen afsluiten. 

En over modems gesproken, die van Rooksofrocks had zelf last van een virusje en dat maakte het spelen onmogelijk.  Zonde, want deze ervaren Rijsbergenaar wil zijn neus nog wel eens tussen de toppers steken in dergelijke toernooien. We zien hem hopelijk volgende week na een pissig telefoontje met Ziggo. 

Waar de meeste schakers nog enige moeite doen op het verbergen van hun ware identiteit op Chess.com, blijft er bij de account “williamgommers” weinig mysterie over (tenzij dit pak ’em beet René Verheijen blijkt te zijn – in dat geval: briljant pseudoniem René!). Williamgommers speelde in de eerste ronde niet en had daarna een sterke run, om vervolgens wat af te zwakken aan het eind. Dit patroon herkennen we wel een beetje en doet toch sterk vermoeden dat het pseudoniem weinig verhullend is. 

Iets hoger in het veld vinden we goudberg en niersteen. Een iconisch duo op Chess.com die al maar liefst 80 online partijen afwerkten op deze website. Onlangs moesten ze hun interne partij wegens het afgelasten van de clubavond afblazen, wat de uitslag van vanavond natuurljk extra interessant maakt. Niersteen trok op de appgroep van de Raadsheer al flink van leer, en maakte zijn woorden ook waar. In Ronde 3 vond de clash der clashes plaats en met zwart trok hij aan het langste eind. Dit punt bleek ook het verschil tussen beide heren, waarbij de Strijbeeker goudberg het met 3 uit 7 en een 13e plaats moest doen. niersteen vond met een 9e plaats nog net de top 10.

Best geplaatste Belg op dit Internationale toernooi werd Bigarrow. Een tien en een griffel voor zijn onverwinning op DobermanP, die, als men de Raadsheer app moet geloven, met enige regelmaat bloedige slachtoffers maakt op het online slagveld. Bigarrow haalde mede dankzij deze overwinning een keurige 7e plaats, wat misschien toch een beetje tegen valt voor iemand die het computerschaken zelf zou hebben kunnen uitvinden. We hopen dat de Belgische grens ooit weer open gaat zodat we hem bijvoorbeeld tijdens het zomerschaak live kunnen bewonderen.

Tot slot dan het podium. Bergvd en Luuk_Skypewalker kwamen daarvoor helaas net te kort. Beide scoorden evenals Tiggelmanneke 5 uit 7, maar een slechtere tiebreakscore bracht splitsing. Voor Tiggelmanneke was de 3e plaats een onverwachte bonus (en met een wel heel makkelijke remise tegen Reedshaar in de laatste ronde wellicht ook een tikje onverdiend), maar zijn avond was al geslaagd toen hij mitchellm voor de 2e maal in 2020 kon verslaan op een Raadsheertoernooi. Sommige dingen mogen niet onvermeld blijven, vooral niet als je zelf de auteur van het toernooiverslag bent.

Dat mitchellm online kan schaken, weet heel de Raadsheer (al had niet iedereen er evenveel last van – en nu hou ik er over op, Mitch… eeh ik bedoel mitchellm…) Met 5.5 uit 7 zat hij theEastbird op de hielen, maar  een remise in de onderlinge partij was niet voldoende om laatstgenoemde aan het wankelen te brengen. Met overwinningen op DobermanP, Reedshaar, Jan1965, misterStrijbeek, Luuk_Skypewalker en niersteen rijgde hij een indrukwekkend rijtje aan zijn zegekar en zo werd theEastbird met 6.5 uit 7 de ongenaakbare winnaar van deze gedenkwaardige eerste online clubavond. 

Zie hier voor de volledige uitslag:

https://www.chess.com/tournament/live/1e-online-clubavond-1161809

 

 

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “TheEastbird wint eerste online Raadsheer clubavond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *