Goede start

Om heel eerlijk te zijn kan ik je vertellen dat ik eigenlijk niet zo veel te vertellen heb over deze match, schaaktechnisch zelfs nog minder als normaal. Het feit dat ik in de eerste klasse mee mag spelen wijt ik aan het feit dat er dan ook wat over geschreven wordt, dus bij deze het waarschijnlijk beroerdste  verslag wat je ooit gelezen hebt.

Jan Vriends  maakte structureel zoals we van hem gewend zijn de opstelling bekend ongeveer een week van te voren, klasse. Ondanks het feit dat hij zelf niet mee kon doen deelde hij ons in en verliet de arena na een strenge blik op alle borden. Wat een vent. Hierdoor gemotiveerd hakten we onze bijlen in op onze tegenstanders.

2 maal liep ik met pen en papier rond om iets zinnigs te schrijven en 2 maal kwam ik met een blanco vel terug, 1 omdat ik het niet wist te beoordelen en 2 omdat ik eigenlijk in mijn hoofd met mijn eigen partij bezig was.

Op een gegeven moment stonden we als team voor en dacht ik er hard aan om remise voor te stellen. Na een rondje lopen bleken we nog maar 1 punt voor te staan. Na een blik op buurman Jos zijn partij zou het nog wel eens gelijk kunnen gaan komen. Jos zet je partij op de site, tering wat een vuurwerk op dat bord.

Zonder dames is het altijd ongezellig en dus ook op mijn bord. Vanaf zet 32 tot zet 46 zitten pielen met 2 dubbele torens op een open H lijn, paarden en lopers deden hun best de muurvaste stelling uit evenwicht te brengen. Flip mijn tegenstander lukte het om er beweging in te krijgen maar verloor daardoor een kwaliteit en uiteindelijk ook de partij.

Het werd 5.5 – 2.5 op zich een zeer verdienstelijke uitslag in de eerste klasse. Denk dat we onze doelstelling maar meteen aan moeten passen en gaan voor de promotieklasse.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

6 gedachten over “Goede start

 1. Hey Willem,
  Ik wil mijn partij wel plaatsen, maar ik heb geen idee hoe dat moet. Hij staat wel in chessbase, maar het doorsturen lukt niet. Wie kan me helpen?

  1. Jos, mail je partij met commentaar door naar Pascal. Ik geloof dat hij hem online kan zetten.

  2. Hangt van je instellingen af.
   Als je de map chess base opent in je programfiles vindt je daar een historie map.
   Staat die daar niet, dan kan het zijn dat de map in my documents staat.
   In Chesbase zijn het chb files, andere programmas hebben pgn files voor de website.
   Jorit kan chb omzetten naar pgn. Mail het naar hem met het bestand als attachment.

  1. Eerlijk gezegd word ik blijer van een goed opgezette pot waarbij je de kracht van de tegenstander in iedere tegenzet proeft. Een partij waar je over en weer elkaars plannen doorkruist en je met steeds minder stukken het hoogtepunt in een beslissend eindspel nadert. Een pot waarbij je je tegenstander begint te waarderen om zijn geraffineerde spel. Na zo”n partij is het fijn te realiseren dat je daar je contributie voor betaald.
   Er zijn ook mensen die zo maar wat schuiven, direct het initiatief weggeven, geen plan hebben, verkeerde dreigingen zien en zich daarna op de borst kloppen als ze door een blunder de partij alsnog onverdiend winnen.
   Voor de laatstgenoemden is het inderdaad fijn om een keer te winnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *