Franky goes to Hollywood (De Raadsheer 1 – SV Goes 2)

Franky goes to Hollywood kennen de meeste mensen wel. De Liverpoolse band wist in de jaren 80 met 3 hits achter elkaar de #1 hitlijsten te bereiken. Na nog een viertal hits in Nederland, België en Engeland werd het stil rond de band, die door ruzies verscheurd werd. De band werd bekend met protestsongs en liet een rijke geschiedenis na, althans op Wikipedia. Wat echter niet veel mensen weten, is dat er afgelopen weekend een coverband door Nederland optrad met de naam Goes goes to Zundert. Deze coverband speelde een optreden met een traag begin dat langzaam opbouwde tot een spetterende climax. De video-opname kunt u op deze website aanschaffen, maar leest u eerst deze recensie door.

De band moest op tijd vertrekken om op tijd in Zundert aan te komen. Dat had ze er graag voor over vanwege de Power of love voor het spelletje. Gelukkig arriveerden ze zonder vertraging, zodat er nog wat tijd was om te Relaxen. Om 13:00 was het afgelopen met het Watching the wildlife en gingen de Two tribes tegenover elkaar zitten. Na een warm Welcome to the Pleasuredome van onze voorzitter werden de klokken in werking gesteld en was de Rage hard voor de Warriors of the Wasteland.

Al na 7 zetten kwam ik Frans tegen en moest me toch van het hart dat hij niet bepaald subtiel bezig was. Frans speelde tegen de 12-jarige Jari Groen en counterde dat hij zich net een kindermoordenaar voelde. Want inderdaad, als we de leeftijden van zijn laatste 2 tegenstanders optellen, zou dat nog steeds de jongste speler van ons team zijn. En hij liet ze beiden kansloos, waardoor hij zijn 100%-score in de externe competitie ook in de 492e achtereenvolgende ronde kon handhaven. 1-0.

Erik speelde op bord 7 tegen de oudste speler van de hele KNSB-competitie, en die is groot dit jaar. Wederom bleek dat erg oude mensen erg traag spelen, want Erik had na 20 zetten nog zo’n 3 minuten over. Tegenstander Jo had nog een ruim uur, maar wist niet dat Erik in tijdnood zijn beste spel naar boven tovert. The Rooks of Roks hield het hoofd koel en wist de nestor met ijzersterk tijdnoodspel met lege handen naar huis te sturen. 2-0.

De volgende die klaar was met zijn partij was Jorrit, die ook deze ronde door Niek tactisch op één van de bovenste 8 borden opgesteld werd. Halverwege de partij waren alle centrale velden van c3 tot f6 bezet, met uitzondering van c4. Er zijn stellingen waarin dat hartstikke spannend is, maar dit was er niet zo een. Een halfje op bord 2 was het logische – en overigens prima – resultaat. 2,5-0,5.

Naast Jorrit was Tycho een heel eind bezig en had toen ineens gewonnen. Hoe dat is gebeurd weet ik niet (omdat ik zelf al in tijdnood zat), maar over een puntje klagen we natuurlijk nooit. 3,5-0,5.

Het vierde punt werd door mij binnengehaald na een slechte pot. Iets beter uit de opening, gruwelijke aanval tegen, tijdnood, uitstekend counteren, weer een aanval tegen en uiteindelijk eeuwig schaak. Het was een beetje als Wolter Kroes die Franky goes to Hollywood covert: ontzettend slecht, maar ik was blij dat ik het er levend vanaf bracht. 4-1.

De overwinning werd binnengesleept door John op bord 4, die gebruik maakte van een veel te late rokade van David de Feijter. John kon de zwarte stelling volledig klem zetten en wist zijn tegenstander op te rollen als een leeuw die met zijn eten speelt. 5-1.

Dat was het moment voor Niek om remise aan te bieden. De stelling is eigenlijk nooit uit evenwicht geweest, maar onze dappere teamleider wilde eerst zeker weten dat de winst binnen was voordat hij remise maakte. Dat lijkt op basis van dit verslag namelijk simpel, maar heel veel partijen hadden ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. 5,5 – 1,5.

Als laatste was Mitchell klaar. Ik herhaal, als laatste was zowaar Mitchell klaar. In de opening stond hij op bord 5 al een pion voor, maar dat moet haast een offer geweest zijn. Niet dat tegenstander Mark Paul nou zo’n overduidelijke compensatie had, maar Mitch stond wel erg lang beperkt. Dat leidde er zelfs toe dat hij richting het eindspel een stuk moest inleveren om de verbonden vrijpionnen van wit te stoppen. Mitch probeerde het tafelzilver nog te redden, maar kon een nederlaag toch niet meer voorkomen. 5,5 – 2,5.

Na een middag met samengeknepen billetjes zitten, kunnen we toch weer onze derde winstpartij bijschrijven. Wie nu naar de ranglijst kijkt, moet concluderen dat er liefst 8 van de 10 teams méér kans hebben om rechststreeks te degraderen dan wij. Volgende keer spelen we uit tegen Souburg, ook niet om de hoek, waar we gaan proberen om ons veilig te spelen. Hoewel, Niek zal vast wel een scenario bij de hand hebben waarin we zelfs na winst alsnog kunnen degraderen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Franky goes to Hollywood (De Raadsheer 1 – SV Goes 2)

  1. Leuk verslag en ik ben blij dat jij niet ging zingen. Voor onze Zeeuwse vrienden voelde de heenrit wel een beetje als de “highway to hell”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *