SV de Raadsheer Schaaknieuws

Vriends herpakt zich. De Kort sr. is niet op dreef, junior wel.

Net als in de 1e ronde werden er ook in 2e speelronde van de schaakcompetitie een aantal spelers weer hardhandig door de mangel genomen. Je zou het niet altijd zeggen maar zulke lieverdjes die compassie tonen aan hun tegenstander zijn het bij de Raadsheer nou ook weer niet. Allemaal hele fijne en gezellige mensen, daar niet van, maar als ze achter het schaakbord zitten, ken je ze niet meer terug. Dan worden de messen geslepen. Neem nou de jonge Luuk van Dongen, het lachebekje van De Raadsheer. Tot het moment dat hij schaakstukken ziet, dan is het uit met de pret. Dan moet je hem echt serieus gaan nemen. Van Dongen is een meester in het opzetten van rookgordijnen. Je denkt dat allemaal wel mee valt als je tegen hem speelt. Je dicht je zelfs kansen toe om de partij binnen te trekken. Totdat je de touwtjes laat vieren, ook al is het maar splitsecond. Dan weet Luuk er wel een draai aan te geven. Richard Pijl ondervond dit vorige week donderdag aan den lijve. Van Dongen won. Tegen de verwachtingen in want vooraf was de verbijsterde Pijl toch de favoriet. Maar ja, dat rookgordijn, he.

Wernhouter Willem de Kort heeft in groep 1 een koude start van de competitie. Twee gespeeld, zero points. Met zijn nieuwe supersnelle e-bike, speed pedalic, komt De Kort al een paar weken met een racesnelheid van 45 km per uur bij Het Wapen van Zundert aan gekacheld maar zijn schaakmotertje pruttelt en sputtert nog van degen. Nu verloor Speedy Gonzalez van Jan van den Berg. Dan doet De Kort junior, zijn zoon Jan, het beduidend beter in groep 3. Jan won ook zijn tweede partij van dit seizoen. Van Lia van Hooijdonk uit Rijsbergen. Hij behoort meteen tot de favorieten in deze groep. Van Hooijdonk hangt daar net onder en moet nog een stapje zien te maken. Ze is er strijdlustig genoeg voor. Fanatiek baasje, die Lia.

In groep 2 herpakte Jan Vriends zich na zijn misstap van een week eerder. Hij won gedecideerd van Hannie Hermans. Hannie had veel last van haar achterwerk en wiebelde maar wat op haar stoel. Maar of dit een cruciale rol heeft gespeeld, weten we niet. Rick Mertens en Ron Been, de twee killers van de 1e ronde, deelden in een onderlinge partij de punten. Had Mertens zich vooraf al rijk gerekend? Had hij op meer gerekend? Been voelde zich toch de morele winnaar. En dat is niet geheel onterecht. Been houdt wel van een lolletje, heeft graag de feestneus op, maar van winnen is hij ook niet vies. En hij is op dit moment wel de man in vorm.

Het was even wennen om te zien maar Andre van de Laar uit Etten speelt niet meer in groep 1 maar in groep 2. Hij is op het nippertje gedegradeerd. Een slippertje, een uitglijdertje, laten we het daar maar op houden. Hij is een grote favoriet in groep 2 en in zijn eerste partij van het seizoen 2019-2020 liet hij dat ook zien. Van de Laar won van Rijsbergenaar Pasal Roos. Etten staat weer op de kaart.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “SV de Raadsheer Schaaknieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *