Schakers gaan altijd diep, maar vooral in de bekercompetitie.   

De speelzaal bij Het Wapen van Zundert in de Katerstraat zat vorige week donderdag hutjemutje vol met schakers. De vijfde ronde van de bekercompetitie stond op het programma en dan weet je dat er die avond op de 64 velden gevochten gaat worden tot ze er bij neer gaan vallen. Er doen bijna vijftig! schakers mee aan deze competitie die naast de wekelijkse clubcompetitie één keer per maand gespeeld wordt. Hoe het precies is gekomen, is moeilijk te verklaren maar de bekercompetitie is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen waarbij elke schaker het uiterste van zichzelf vraagt. Na vijf van de zeven speelronden zijn er, pak hem beet, nog negen schakers die voor de eindoverwinning spelen. Je zou het een soort kwartfinale kunnen noemen waar niet het lot maar de computer je volgende tegenstander bepaalt. Twee Bredanaars, een Belg, twee broers, wat Zundertenaren en een Wernhouter gaan uitmaken wie over twee maanden de beker omhoog mag houden. Een gemêleerd gezelschap, zie je wel. De Rijsbergse, Roosendaalse en Etten-Leurse schakers laten het opvallend genoeg dit jaar wat afweten.

Leo Rietveld en Hans van der Linden voeren met 4,5 uit vijf de ranglijst aan. Het zit er dik in dat de computer hen de volgende ronde aan elkaar koppelt: De clash van het Kielegat! Het zou zo maar kunnen dat de broers Van Opstal het in de zesde ronde tegen elkaar moeten gaan opnemen. Maar Thijs heeft vier punten en Lars 3,5 dus de kans dat Thijs tegen Dennis Roelands, Pascal Roos of Victor Boekestein gaat spelen, is reëler. Luuk van Dongen en Niek Oostvogels staan ook op 3,5 punt. Het zijn twee goeie schakers die zeker nog volop kans maken op een podiumplaats. Maar dat hebben ze natuurlijk alle negen. Heerlijk, die zinderende schaakspanning.

Stand in de bekercompetitie na vijf van de zeven ronden. Op 1: Leo Rietveld 4,5 punt. Op 2: Hans van der Linden 4,5 punt. Plaats 3 t/m 6: Thijs van Opstal, Dennis Roelands, Victor Boekestein en Pascal Roos met 4 punten. Plaats 7 t/m 9: Luuk van Dongen, Niek Oostvogels en Lars van Opstal met 3,5 punt. Op 10: Richard Pijl met 3 punten.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *