Moeizame schaakmaand voor Hans van der Linden.   

We kunnen de tijd niet heugen dat Hans van der Linden drie schaakpartijen op rij niet wist te winnen. Is dat zelfs überhaupt ooit weleens voorgekomen? Om nou te zeggen dat de beste schaker van De Raadsheer uit vorm is, is wat teveel gezegd maar een nederlaag en twee remises tot nu toe in dit jaar duidt toch ook niet op de scherpte die we van hem gewend zijn. Opvallend detail: hij verloor vier van de zeven verliespunten tegen twee nieuwkomers in groep 1: Marijn ten Velde en Goossen Keijl. De gedreven en ervaren Johan Goorden had ook wel in de gaten dat Van der Linden al een paar weken niet in zijn beste doen was en pakte vorige week donderdag in Het Wapen van Zundert door remise te spelen ook twee punten af van de eeuwige clubkampioen. Het scheelde zelfs erg weinig of die partij had nog erger voor Van der Linden kunnen aflopen. Dan vergaat het Jorrit Havermans een stuk beter in groep 1. Die won drie keer op rij en dat voelt lekker, hoor. Havermans versloeg de laatste weken Marijn ten Velde, Niek Oostvogels en André van de Laar.

Uitslagen van donderdag 2 februari, groep 1: Jorrit Havermans- Marijn ten Velde 1-0. Richard Pijl- Willem de Kort 1-0. Hans van der Linden- Johan Goorden 0,5- 0,5. Jos van Ginneken- André van de Laar 1-0.  Erik Roks- René Roks 0,5-0,5.

Groep 2: Adrie Domen- Jan van den Berg 0,5-0,5. Adrie van Opdorp- Kees van Erk 1-0. Thijs van Opstal- Adrie Gommers 1-0. Bram van den Ouwelant- Herman Krijnen 1-0. Jan Vriends- Victor Boekestein 1-0.

Groep 3: Lars van Opstal- Glenn Jacobs 1-0. Peter Buijsse- Mark Schraets 0-1. Dennis Roelands- Ina Asselbergs 1-0. Mark Smolders- Ron Been 1-0. Corrie Daamen- William Gommers 0-1. Mia van Baarsen- Ralf van Aert 0-1. Djowie Snijders- Lia van Hooijdonk 1-0. René Verheijen- Bernadette Egeric 1-0.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *