Leer schaken bij de Raadsheer

Heb je altijd al willen leren schaken, maar is het er nooit van gekomen? Of schaak je regelmatig en ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je vanaf 14 september terecht bij Sv De Raadsheer uit Zundert.

De Raadsheer biedt al jaren schaaklessen voor jeugd, maar sinds dit seizoen doen we ook mee aan een nieuw initiatief van de Nederlandse Schaakbond: NederlandSchaakt. Dit is bedoeld om volwassenen die interesse hebben voor schaken te verbinden aan of met de schaakclubs. We starten met een cursus voor volwassen waarin je in zes weken de regels en belangrijkste basisprincipes van het schaakspel leert. Aansluitend kun je meteen meedoen aan je eerste schaaktoernooi waardoor je ook al ervaring op gaat doen!

Ook mensen uit Zundert en omgeving met schaakervaring kunnen terecht bij De Raadsheer. Naast de module ‘Schaken leren’ wordt namelijk ook ‘Beter schaken’ aangeboden. Dit is speciaal gericht om je vaardigheden te verbeteren, zodat je eindelijk je buurman kunt verslaan!

Waarom schaken?

Iedereen kan leren schaken! En je kunt met iedereen schaken. Leeftijd, afkomst of geslacht spelen op het bord allemaal geen rol. Naast een intellectuele work-out is schaken daarom ook de perfecte manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

Over de schaakcursus

De trainingen worden gegeven door een ervaren schaaktrainer. Omdat de cursus wordt aangeboden op twee niveaus kan iedereen meedoen! Beide modules bestaan uit zes lessen van 1,5 uur. De cursus ‘Leren schaken’ start donderdag 14 september. De cursus ‘Beter schaken’ start 16 november. Kijk voor de precieze datums op www.nederlandschaakt.nl . Via die site kun je ook aanmelden.

De lessen beginnen telkens om 19.30 uur in het Wapen van Zundert Katerstraat 12 in Zundert. 

Meer informatie over De Raadsheer is te vinden op de website www.sv-deraadsheer.nl

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *