Schaakcompetitie ontvlamt

Kwam hij vorige week nog op stoom, nu is de schaakcompetitie door Luuk van Dongen en Thijs van Opstal in vuur en vlam gezet.

Vooral promovendus Van Opstal is hier verantwoordelijk voor want hij won vorige week donderdag in Het Wapen van Zundert van niemand minder dan koploper Niek Oostvogels. Hij oogstte al weken bewondering met zijn goeie spel maar dat zijn ontwikkeling zo snel is gegaan dat hij nu ook al van één van de betere schakers van de Raadsheer kan winnen, is een grote verrassing te noemen. En ongetwijfeld niet in de laatste plaats voor de jongeman zelf. Gaat Van Opstal in de nabije toekomst de pikorde overhoop gooien? Het gaat er per week meer op lijken maar eerst maar eens afwachten of hij met zijn hard gegroeide status kan omgaan. Van Dongen nam na zijn gedegen zege op Willem de Kort de koppositie over van Oostvogels. Met de hartelijke dank aan Van Opstal, niet te vergeten. Hans van der Linden verspeelde weer een half puntje. Zelfs tegen de al maanden compleet van slag af zijnde Jorrit Havermans kon hij geen potten breken.

In groep 1 ziet de top 5 er nu zo uit: Luuk van Dongen ( scoringspercentage 78,6%), Hans van der Linden (75%), Niek Oostvogels (66,7%), Thijs van Opstal 64,3%) en Johan Goorden (57,1%). Deze laatste won van Jan van den Berg. Waar hij “vroeger” de pannen van het dak speelde, lukt het bij Van den Berg dit jaar te vaak net niet. Samen met Jorrit Havermans en Adrie Domen bungelt hij onderaan de ranglijst en het drietal peinst zich thuis achter de verwarming suf hoe in hemelsnaam het tij te keren.

Uitslagen groep 2: Jan Vriends- Pascal Roos 0-1. René Roks- Bram van den Ouwelant 0,5-0,5. Kees van Erk- André van de Laar 0,5-0,5. Mark Schraets- Adrie Gommers 0-1. Dennis Roelands- Adrie van Opdorp 0-1. Glenn Jacobs- Lars van Opstal 1-0.

Groep 3: Mia van Baarsen- Victor Boekestein 0-1. Ron Been- William Gommers 0,5- 0,5. Thijs de Kort- Djowie Snijders 0-1. Niels Oostvogels- Herman Krijnen 0-1. Corrie Daamen- Roel van Bezouw 0-1. Ina Asselbergs- Bernadette Egeric 0-1.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *