Remises troef maar Roos wint.

Gelijkspel, zo typeren sommige schakers nog altijd een partij die in remise is geëindigd. Er zit een vleugje weemoed in het woord gelijkspel, iets vredigs. Maar het gaat er bijna nooit vredig aan toe op een schaakbord. Natuurlijk, er wordt door de spelers na een paar slappe zetten weleens een bloedeloze salonremise overeengekomen maar meestal gaat aan een gelijkspel een hoop wapengekletter vooraf. Een remise levert, uiteraard voor beide spelers, een half puntje op. Dat is altijd beter dan de nul die je bij een nederlaag op je bordje krijgt maar het lekkerste is natuurlijk wanneer je na een overwinning een vol punt mag bijschrijven.

Pascal Roos deed vorige week in Het Wapen van Zundert goede zaken door als enige speler in groep 1 te winnen. De andere vijf partijen eindigden allemaal in remise. Als kersverse promovendus noteerde hij zijn allereerste overwinning ooit in de hoofdgroep. Roos deed tegelijkertijd dus ook meteen een beetje aan geschiedschrijving. De andere gepromoveerde, Bram van den Ouwelant, beet tegen de voorzitter van De Raadsheer, Jos van Ginneken, sterk van zich af en speelde knap remise.

Ook in groep 2 lieten de promovendi niet met zich sollen. Glenn Jacobs hield keurig stand tegen de altijd sterk spelende Jan van den Berg en René Roks mocht tegen Roel van Bezouw in zijn handen knijpen dat hij net op tijd, zijn stelling stond op instorten, een sterke “escape zet”, zoals Willem de Kort, die aan de zijlijn toekeek, het noemde, uit de hoge hoed toverde. Roks kwam goed weg met een remise. Clubman William Gommers heeft er ook zin in. Met 2 uit 2 scoort hij nog de volle 100%. Die score hebben Mark Smolders en Ralf van Aert in groep 3 ook achter hun naam staan.

Kortom, het spel zit op de wagen bij de Raadsheer.

Uitslagen groep 1: Richard Pijl- Hans van der Linden 0,5-0,5. Johan Goorden- Luuk van Dongen 0,5-0,5. Jorrit Havermans- Thijs van Opstal 0,5-0,5. Bram van den Ouwelant- Jos van Ginneken 0,5-0,5. Pascal Roos- Adrie Gommers 1-0. Willem de kort- André van de Laar 0,5-0,5.

Groep 2: William Gommers- Kees van Erk 1-0. Roel van Bezouw- René Roks 0,5-0,5. Jan van den Berg- Glenn Jacobs 0,5-0,5. Adrie Domen- Victor Boekestein 1-0. Jan Vriends- Mark Schraets 1-0. Herman Krijnen- Dennis Roelands 0-1.

Groep 3: Ralf van Aert- René Verheijen 1-0. Mark Smolders- Mia van Baarsen 1-0. Ron Been- Bernadette Egeric 1-0. Thijs de Kort -Ina Asselbergs 1-0. Lars van Opstal- Niels Oostvogels 1-0.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *