SV de Raadsheer Schaaknieuws

Gouden Bruiloft leidt Cees Van Erk teveel af van het schaakbord.

Het is niet alleen maar schaken wat de klok slaat in het leven. Het ligt toch allemaal wat gecompliceerder dan alleen maar facebooken, gamen, rikken of bordspelletjes spelen. Bijvoorbeeld een drukke baan kan je hobby danig in de weg liggen. Of een zware hypotheek, een vette bekeuring, ja, zelfs een hardnekkige en pijnlijke blessure aan je ringvinger kan je danig parten spelen als je aan het schaken bent. Cees van Erk is zo’n voorbeeld. Over een paar maanden zit er bij hem vijftig! jaar een trouwring om de ringvinger. Bij zijn grote liefde Lea ook, trouwens. En dat levert hem in groep 2 de laatste weken de ene na de andere nederlaag achter het schaakbord op. Zijn kop staat er niet naar want hij is druk doende met de voorbereidingen op de Gouden Bruiloft. De gastenlijst, de feestzaal, het diner, de receptie de muziek en, je wilt er die dag toch netjes bijlopen, wat zal ik aantrekken. Cees heeft op dit moment wel wat anders aan zijn hoofd dan de Spaanse Opening of de Siciliaanse Verdediging! Na Pascal Roos en Arno van den Hoogen was het vorige week de beurt aan Rene Roks om gebruik (misbruik!) te maken van de slapjes en enigszins afwezig schakende 71-jarige bruidegom. Roks kon heerlijk zijn gang gaan met wat hij het liefste doet: aanvalluh! Verdedigen is niet zijn sterkste wapen dus hij moet wel. Hij maakte het overigens origineel af met een leuke slotcombinatie met dubbele matdreiging. Het is een kort format van slechts tien partijen wat straks uitmaakt wie er gaat promoveren. Een paar misstappen en je kunt het weer wel vergeten voor dit seizoen. Dat beseft Luuk van Dongen zich ook terdege. Hij wil kost wat kost terug naar groep 1 en drukte Herman Krijnen naar de onderste regionen van het rechter rijtje waar hij voorlopig Van Erk gezelschap gaat houden.

In groep 3 heeft William Gommers na een duistere schaakperiode het licht weer gezien. Hij won zijn laatste twee partijen, van Bernadette Egeric en van Jan de Kort. Hannie Hermans verloor verrassend van Lars van Opstal. Ze kan een stootje hebben op de ranglijst maar moet nu wel Corrie Daamen naast zich dulden die na haar overwinning op Lia van Hooijdonk met drie uit vier mede koploopster is.

In groep 1 moest Bredanaar Hans van der Linden zowaar met een remise genoegen nemen. Wernhouter Niek Oostvogels was de boosdoener. Als er al iemand is die Van der Linden een halt kan toeroepen dan zijn dat op dit moment Oostvogels en Pijl. De eerste, Oostvogels, kruipt elk jaar beetje bij beetje naar het niveau van Van der Linden toe maar Pijl, een sterke schaker, is nog niet zolang lid en doet dit met wat grotere stappen tegelijk.

Uitslagen groep 1: E. Roks- J. Havermans 0-1. R. Pijl- W. de Kort 1-0. N. Oostvogels- H. van der Linden 0,5- 0,5. A. Domen- A. van de Laar 0-1. J. Goorden- A. van Opdorp 1-0.

Groep 2: R. Mertens- J. Vriends 0,5- 0,5. P. Roos- T. van Opstal 1-0. C. van Erk- R. Roks 0-1. J. Kokshoorn- A. Gommers 0,5- 0,5. R. Been- A. van den Hoogen 1-0. L. van Dongen- H. Krijnen 1-0.

Groep 3: W. Gommers- J. de Kort 1-0. H. Breedveld- I. Asselbergs 1-0. L. van Opstal- H. Hermans 1-0. C. Daamen- L. van Hooijdonk 1-0.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *